MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Eurovision 2021: Το βίντεο κλιπ της Έλενας Τσαγκρινού για το «El Diablo» που προκάλεσε αντιδράσεις

Η Έλενα Τσαγκρινού θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο του 2021 με το τραγούδι «El Diablo», του οποίου το βίντεο κλιπ κυκλοφόρησε στο Instagram.

Monopoli Team

«El Diablo», το δυναμικό pop κομμάτι της κυπριακής συμμετοχής

Κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ για το τραγούδι «El Diablo», που είναι η επίσημη συμμετοχή της Κύπρου για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας τον Μάιο του 2021.

Το «El Diablo» είναι ένα δυναμικό, pop κομμάτι με ισπανικό τίτλο και αγγλικό στίχο, το οποίο υπογράφουν οι Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa και θα το ερμηνεύσει στη σκηνή του Ρότερνταμ η 26χρονη ανερχόμενη τραγουδίστρια της ελληνικής pop, Έλενα Τσαγκρινού.

Στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού η Έλενα Τσαγκρινού έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, στην αρχή εμφανίζεται μόνη, ενώ στη συνέχεια την πλαισιώνουν άνδρες χορευτές. Πίσω από τη δυναμική χορογραφία βρίσκεται η Chali Jennings, ενώ τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ υπογράφει ο Γιώργος Μπενιουδάκης.

Η σχεδιάστρια μόδας Σίλια Κριθαριώτη έχει αναλάβει το ενδυματολογικό κομμάτι της κυπριακής αποστολής, με την τραγουδίστρια να φορά δημιουργίες της.

Μετά την πρώτη του τηλεοπτική προβολή από το ΡΙΚ, το «El Diablo» θα κυκλοφορήσει σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια μέρα, στις 7 το απόγευμα, θα κάνει πρεμιέρα στο κανάλι της Panik Records στο YouTube.

Όσον αφορά στο κομμάτι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, το «Last Dance», το οποίο ερμηνεύει η Στεφανία Λυμπερακάκη, θα έχουμε την ευκαιρία να το ακούσουμε την Τετάρτη 10 Μαρτίου στην ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ20 χρόνια χωρίς τον Τζορτζ Χάρισον: Η μουσική ιδιοφυία που υποτιμήθηκε στους Beatles12.09.2018

Τελικά το «El Diablo» είναι αντιγραφή;

Κι ενώ το βίντεο κλιπ δεν έχει παρά λίγες μόνο ώρες που κυκλοφόρησε, ήδη έχει αρχίσει να γίνεται συζήτηση για αν το «El Diablo» είναι μία καλή επιλογή για τη Eurovision, ενώ η σύγκριση της Έλενας Τσαγκρινού με τη Lady Gaga, την Ελένη Φουρέιρα και την Τάμτα ήταν αναπόφευκτη. Την ίδια στιγμή η σύγκριση δεν περιορίστηκε μόνο σε εγχώριο επίπεδο, καθώς χρήστες στα social media μιλούν για «αντιγραφή» του «El Diablo» από το «Love Me Land» της δημοφιλούς ποπ σταρ Zara Larsson.

Στον απόηχο του σχολιασμού για το αν τελικά το τραγούδι θυμίζει έντονα το «Love Me Land» της Zara Larsson, η ίδια η ποπ σταρ έκανε μία ανάρτηση στο Twitter γράφοντας: «Επιτρέψτε μου να καλέσω το κορίτσι μου Mia Khalifa γρήγορα».

Για να μπορέσει κανείς να καταλάβει το νόημα αυτής της λεζάντας αρκεί να θυμηθεί ότι τον Ιούλιο του 2020, σε μια διαδικτυακή συζήτηση της Zara Larsson με τη διάσημη πορνοστάρ Mia Khalifa, κατηγορήθηκε από εκείνη ότι η μουσική της είναι για τα «σκουπίδια» και καθόλου πρωτότυπη, ισχυριζόμενη ότι το βίντεο κλιπ της Larsson για το τραγούδι «Love Me Land» ήταν αρκετά ίδιο με το «Hourglass» της Alice Chater. Τότε η Larsson ευχαρίστησε τη Mia Khalifa για τη δωρεάν διαφήμιση στο τραγούδι της με τη δεύτερη να καταλήγει να αποσύρει τα σχόλιά της και να ζητάει συγγνώμη.

Έτσι λοιπόν υπάρχουν δύο πιθανές ερμηνείες για το tweet της Zara Larsson σχετικά με το «El Diablo». Η μία λέει ότι η Larsson γίνεται μία άλλη «Mia Khalifa» και κατηγορεί την Έλενα Τσαγκρινού ότι δεν είναι αυθεντική. Η δεύτερη λέει ότι απλά κάνει πλάκα με το όλο θέμα των κατηγοριών για αντιγραφή στη μουσική.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b