MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Πατρινό Καρναβάλι στην εποχή της πανδημίας: Τι αλλάζει φέτος;

Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν οι υγειονομικοί περιορισμοί, το Πατρινό Καρναβάλι θα είναι φέτος εντελώς διαφορετικό.

Monopoli Team

Το φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού είναι «Το πλήρωμα… του χρόνου» και οι φετινές δράσεις θα χαρακτηρίζονται από ματιές στην πλούσια ιστορία και το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα από την προοπτική για το μέλλον του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το Πατρινό Καρναβάλι παραμένει όρθιο!

Όπως αναφέρει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας- διοργανώτρια αρχή του Καρναβαλιού: “Μπορεί η πανδημία να έχει δημιουργήσει μια νέα πρωτόγνωρη κατάσταση για την Πάτρα και το Καρναβάλι της στερώντας τη ζωντανή συμμετοχή και το αστείρευτο κέφι, που αποτελούν κινητήριο μοχλό της μεγάλης παλλαϊκής διοργάνωσης, ωστόσο το Πατρινό Καρναβάλι θα παραμείνει όρθιο και φρέσκο στο πλευρό των Πατρινών αλλά και όλων των φίλων του εκτός τοπικών συνόρων μέσω τηλεοπτικών και διαδικτυακών μεταδόσεων που θα γίνονται από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου (Ημέρα Έναρξης) έως και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, που θα πέσει η αυλαία των εκδηλώσεων και δράσεων“.

Τα δρώμενα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα γίνει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου (21.00) μέσα από το Δημοτικό Θέατρο και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε ζωντανή εκπομπή από τοπικά-περιφερειακά κανάλια και σε live streaming από site του διαδικτύου και την επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr.

Επίσης η έναρξη περιλαμβάνει και άλλες τέσσερις διαφορετικές απομακρυσμένες δράσεις-τηλεοπτικές συνδέσεις:

  • Η πρώτη δράση αφορά σε σύνδεση με το Καρναβαλικό Εργαστήρι όπου θα περιηγηθούμε στο χώρο δημιουργίας των κατασκευών, στο παρόν του Πατρινού Καρναβαλιού και θα «ανακαλύψουμε» τον περσινό Καρνάβαλο, που δυστυχώς δεν είδαμε λόγω της ματαίωσης του τελευταίου τριημέρου των καρναβαλικών εκδηλώσεων του 2020.
  • Η δεύτερη δράση θα γίνει μέσω της σύνδεσης με μια παραδοσιακή ταβέρνα-χώρο διασκέδασης, που θα μας μεταφέρει στο καρναβαλικό κλίμα αλλοτινών εποχών προσεγγίζοντας τον χαρακτήρα του λαϊκού, παραδοσιακού καρναβαλιού που άφησε το ίχνος του στην καρναβαλική μας ιστορία και τον πολιτισμό μας.
  • Τον χαρακτήρα του κοσμοπολίτικου καρναβαλιού και την ατμόσφαιρα και τις μνήμες ενός ένδοξου παρελθόντος θα προσεγγίσει η τρίτη σύνδεση με την αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας-Ωδείου Πατρών, που έγραψε τη δική του ιστορία στο Πατρινό Καρναβάλι. Εκεί η ατμόσφαιρα του δρώμενου θα ανασύρει από τη μνήμη την χρυσή εποχή όπου κυριαρχούσαν οι παλαιοί μεγαλοπρεπείς χοροί και χοροεσπερίδες.
  • Στην τέταρτη δράση ο Τελάλης με τη διπλή του φετινή υπόσταση θα περιηγείται στους δρόμους της Πάτρας, όπου μας επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Εκτός των τεσσάρων αυτών δράσεων-συνδέσεων τους θεατές της τηλεοπτικής και διαδικτυακής μετάδοσης επιφυλάσσονται και άλλες εκπλήξεις απόλυτα ταιριαστές στο κλίμα του Πατρινού Καρναβαλιού καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Την συγγραφή του σεναρίου, της πρόζας των τελάληδων, την παρουσίαση σε μια εξωτερική σύνδεση και τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Τζίμης Πολίτης. Τηλεσκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης. Κεντρικός παρουσιαστής των δράσεων από το Δημοτικό Θέατρο θα είναι ο Ιάσονας Τσόλης. Στις παρουσιάσεις των συνδέσεων οι Τζίμης Πολίτης, Κατερίνα Τσουκαλά, Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b