MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Άγνωστοι λεηλάτησαν το Διεθνές Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum

Κατά τη διάρκεια του lockdown, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες μπήκαν ανενόχλητοι στο χώρο που στεγάζεται το Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum, βανδάλισαν τους χώρους και έκλεψαν πολλά μουσικά όργανα.

Monopoli Team

Μεγάλη καταστροφή για το Διεθνές Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum

Η έρημη, λόγω lock down, οδός Αδριανού, όπου στο νούμερο 3 εδώ και 22 χρόνια στεγάζονται το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum (Ατενέουμ), έδωσαν μία λαμπρή ευκαιρία σε κλέφτες να κόψουν σιδεριά παραθύρου, να παραβιάσουν πόρτες και με την ησυχία τους να βανδαλίσουν, καταστρέψουν και απογυμνώσουν το κτήριο αλλά και να απαλλοτριώσουν τη μεγάλη περιουσία των δύο οργανισμών.

Βανδαλισμοί και κλοπές

Κάποια στιγμή, τις τελευταίες 20 ημέρες, οι παραπάνω αναφερόμενοι παραβατικοί εγκαταστάθηκαν, στην ουσία, στο κτήριο και αφού έψαξαν σχολαστικά και άδειασαν όλες τις βιβλιοθήκες -μουσικές και της διοίκησης-, τα γραφεία, το λογιστήριο και τους υπόλοιπους χώρους του, έκλεψαν ή κατέστρεψαν τα πάντα: κιθάρες, βιολοντσέλο κοντραμπάσο, άρπα, μεταλλόφωνα και ξυλόφωνα, 3 σετ ντραμς, πίνακες, γλυπτά και φωτιστικά, τηλεφωνικό κέντρο και υπολογιστές, σωληνώσεις ύδρευσης, θέρμανσης και καλωδιώσεις ΔΕΗ, με αποκορύφωμα την καταστροφή του σετ των μεγάλων κρουστών, που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν, για να αποσπάσουν τα μεταλλικά στεφάνια των τυμπάνων και τέλος προχώρησαν στον ψεκασμό όλου του εσωτερικού του τριώροφου κτηρίου με σκόνη από τους πυροσβεστήρες.

Από τον ψεκασμό δεν γλύτωσαν ούτε και τα 18 πιάνα που βρέθηκαν ανοικτά και σε άθλια κατάσταση. Τελικά, κάτοικος της περιοχής τους αντιλήφθηκε, κάποια στιγμή που έφευγαν και έγινε γνωστή και η τεράστια καταστροφή – παράπλευρη συνέπεια της πανδημίας.

Το Athenaeum, διοίκηση, καθηγητές και σπουδαστές, αυτή τη στιγμή, μετά το πρώτο μεγάλο σοκ και αναμένοντας την απόφαση για την επαναλειτουργία και των Ωδείων, έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα αποκατάστασης κάποιων βασικών συνθηκών λειτουργίας του ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εξετάσεις για τα διπλώματα τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, αλλά και τα μαθήματα των 200 σπουδαστών του.

Athenaeum
Αδριανού 3, Θησείο, 10555, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας 6944 660958
www.athenaeum.edu.gr, [email protected]

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Art & Culture
Γιατί θέλουμε να επιστρέφουμε σ΄αυτά τα «Μαύρα Βουνά»;
ShowBiz
Ο Λεωνίδας Κακούρης για την κατάθλιψη: “Το «θηρίο» παραμονεύει για όλους”
Επίκαιρα
Φοιτητικό σπίτι 2025: Συμβουλές για τους γονείς που ψάχνουν σπίτι για φοιτητή
Μουσικά Νέα
Schoolwave 2025 powered by ΔΕΗ: Ένα εκρηκτικό 3ήμερο με ελεύθερη είσοδο στην Τεχνόπολη
Εικαστικά
Χταπόδι: Το περιοδικό του ΕΜΣΤ επιστέφει με 2ο τεύχος
Θεατρικά Νέα
ΕΛΣ: Ο Ριγολέττος, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, αναβιώνει στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
30 χρόνια τραγούδια: Ο Μίλτος Πασχαλίδης “γιορτάζει” στο Ηρώδειο
Art & Culture
Εικαστικό «Φως εκ φωτός» στην Άνδρο
Εκδηλώσεις
Άγγελος Κράλλης & Πάνος Χαραλάμπους – RAST Εκτροπή: Ένα διακαλλιτεχνικό έργο στα Νεώρια αρχαιολογικού χώρου Οινιαδών
Επίκαιρα
Νέα πράσινα βάρη στις τιμές καυσίμων από το 2027
Art & Culture
Στο “κοινωνικό πείραμα” του Parliament στο Μουσείο Μπενάκη, έμαθα να μη φοβάμαι