
Monopoli Team
18.01.2021
Υλικά (για ταψί διαμέτρου 28cm):
Εκτέλεση:
- 350 γρ. μήλα καθαρισμένα
- 300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.γ. baking powder
- 120 γρ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 160 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. γάλα σόγιας
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρίφαλο
- 30 γρ. κονιάκ
- 20 γρ. ζάχαρη+30 γρ. χυμός

- Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο, τα περιχύνουμε με το κονιάκ τα 30 γρ. ζάχαρη και τα 30 γρ. χυμό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder. Σε ένα άλλο χτυπάμε το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού και το γάλα και μετά προσθέτουμε και την ζάχαρη.
- Κατόπιν ρίχνουμε στα υγρά υλικά τα στερεά, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου 28cm.
- Μετά «φυτεύουμε» τις λεπτές φέτες μήλου κυκλικά σαν σπείρα στην επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά.
- Βγάζουμε το γλυκάκι από τον φούρνο και κάνουμε υπομονή να κρυώσει για να το…τσακίσουμε!
Καλή σας απόλαυση!
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες νόστιμες κι υγιεινές συνταγές από το The Veggie Sisters εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤούρτα Στρατσιατέλα χωρίς ψήσιμο, της Ελένης Πάτση, από το food blog The Veggie Sisters12.09.2018
NEWS FEED ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αντζελίνα Τζολί: Πούλησε τον σπουδαιότερο πίνακα του Ουίνστον Τσώρτσιλ για αστρονομικό πόσο
3ο Athens Fashion Film Festival: Αυτοί είναι οι νικητές της φετινής διοργάνωσης
Μουσείο Μπενάκη: Online παρουσίαση της έκθεσης «1821 Πριν και Μετά»
23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Ξυπόλητοι στο Πάρκο, του Νηλ Σάιμον σε επιπλέον on demand προβολές