
Monopoli Team
11.01.2021
Για τη ζύμη: Για τη γέμιση:
Εκτέλεση:
- 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ(μπορεί και παραπάνω)
- 350ml γάλα (όχι παγωμένο)
- 70 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 βανίλια
- 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 70γρ βούτυρο μαλακό
- 80 γρ ζάχαρη μαύρη
- 20γρ κανέλα
- Πράσινο μήλο ψιλοκομμενο
- Μία κούπα ζάχαρη αχνη
- 6 κσ γάλα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝόστιμη πατατοσαλάτα από την food blogger Nikis food12.09.2018

Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέσα στον κάδο το μίξερ και ξεκιναμε να τα ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι. Τη μαγιά μας την έχουμε διάλυσει στο γάλα. Όταν γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί, περίπου για μια ώρα.
Ανοίγουμε με ένα πλάστη και στρώνουμε τη γέμιση. Πρώτα το βούτυρο μετά τη ζάχαρη, κανέλα και τέλος τα κομμάτια μήλου. Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό.
Κόβουμε σε ίσια κομμάτια και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για αλλά 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190° για 30 λεπτά.
Αφού κρυώσουν ρίχνουμε το γλάσο. Καλή μας απόλαυση!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦανταστικό κέικ κολοκύθας από την food blogger Nikis food12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές της Νikis Food εδώ.
NEWS FEED ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Από τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι τον Νέλσον Μαντέλα: Οι πιο αξέχαστες συνεντεύξεις του Λάρι Κινγκ
Σταχτοπούτα: Η ανατριχιαστική ιστορία πίσω από το διάσημο παραμύθι που γίνεται ξανά ταινία το 2021
Ιάπωνας καλλιτέχνης δημιουργεί ευφάνταστα γλυπτά από…χιόνι και γίνονται viral
Online Agenda: 35 προτάσεις με ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες για το Σαββατοκύριακο 23-24/1
Σαλβαντόρ Νταλί: Η άγνωστη σχέση του υπερρεαλιστή ζωγράφου με τον κινηματογράφο