
Monopoli Team
28.12.2020
Υλικά
Εκτέλεση
- 6 ασπράδια αυγών
- 1 και 1/2 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κορν φλάουερ
- 1 κ. γλ. λευκό ξύδι
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης
- 2 κούπες κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
- Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντα

- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Μόλις αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες κορυφές ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
- Αυτό θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το ξύδι.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρέγκα με μια κουταλιά σε κύκλο διαμέτρου περίπου 20 εκ.
- Θα απλώσει και λίγο στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 ° για τα πρώτα 15 λεπτά και στους 110 ° για μια ώρα.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρέγκα μέσα σ αυτόν.
- Χτυπάμε τη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και απλώνουμε πάνω στην κρύα πλέον μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τα φρούτα και τα φύλλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSoft cookies με κομματάκια λευκής σοκολάτας και καραμέλα από το food blog Xenias foodstories12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
NEWS FEED ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Άλμα Ζωής: Δωρεάν webinar με θέμα «Covid-19: Εμβολιασμός & Καρκίνος Μαστού»
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Να ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία»
Άζια Αρτζέντο: Ακόμα μία γυναίκα κατηγορεί τον σκηνοθέτη του «Fast and Furious» Ρομπ Κοέν για σεξουαλική κακοποίηση
Μέγαρο: Οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε live streaming, με έργα Haydn
Φεστιβάλ Αθηνών: 6 ηθοποιοί φωτογραφίζονται με ρούχα από το εργαστήριο μόδας «Morphés»