MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

12 στιγμές του 20ού αιώνα που αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τα Χριστούγεννα

Φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμές κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, που αποδεικνύουν ότι η ελπίδα για ζωή και ελευθερία ποτέ δεν χάνονται και τα Χριστούγεννα δεν θα πάψουν ποτέ να γιορτάζονται.

Monopoli Team

O 20ός αιώνας χαρακτηρίζεται ως ο αιώνας του πολέμου, της φτώχειας, του πόνου, αλλά και της ελευθερίας. Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και στη συνέχεια ο Ψυχρός Πόλεμος σημάδεψαν τις ζωές όλου του κόσμου.

Σήμερα συνειδητοποιούμε πόσο διαφορετικές ήταν οι χριστουγεννιάτικες στιγμές του περασμένου αιώνα, από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Τα Χριστούγεννα όμως δεν έπαψαν ποτέ να γιορτάζονται, έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες και η ελπίδα για ελευθερία και ζωή δεν έσβησαν ποτέ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ιστορία πίσω από πέντε αριστουργηματικούς πίνακες12.09.2018

Δείτε παρακάτω ιστορικές φωτογραφίες που απεικονίζουν χριστουγεννιάτικες στιγμές κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

#1

Το 1914 πραγματοποιήθηκε ανεπίσημη ανακωχή μεταξύ Γερμανίας και Αγγλίας την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι εντάσεις μειώθηκαν και οι δύο χώρες ενώθηκαν, ανταλλάσσοντας γιορτινές ευχές και τραγούδια. Κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, οι στρατιώτες μοίραζαν τρόφιμα και δώρα μεταξύ τους, ενώ είχαν οργανώσει και αγώνα ποδοσφαίρου.

#2

Το 1935, μια μητέρα από το Μπρίστολ έλυσε το πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών της και των χριστουγεννιάτικων αγορών της, χρησιμοποιώντας ένα καρότσι!

#3

Ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι στήθηκε το 1936, με τα παιδιά να βιώνουν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης τρώγοντας πατάτες, λάχανο και πίτα.

#4

Άνεργοι μαζεύτηκαν γύρω από ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο, σε μία καλύβα στην Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης το 1938.

#5

Γυναίκες και παιδιά γιορτάζουν τα Χριστούγεννα του 1940, σε ένα υπόγειο καταφύγιο στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

#6

Ένα παιδί κοιμάται σ’ ένα καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής στο Λονδίνο, το 1940, το οποίο είναι διακοσμημένο με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

#7

Ένα ζευγάρι φιλιέται κάτω από το γκι, φορώντας μάσκες αερίου, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

#8

Πολιτικές κρατούμενες ψάλλουν τα κάλαντα μέσα από τις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ το 1948, με δικούς τους στίχους. Στα χρόνια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου οι αριστερές αντάρτισσες διαδηλώνουν με περηφάνια για την ελευθερία.

#9

Άγγλοι στρατιώτες στολίζουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στα χαρακώματα, κατά τη διάρκεια της κρίσης του Σουέζ το 1956.

#10

Φωτό: Δημήτρης Α. Χαρισιάδης / Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη

Στην Ελλάδα, παιδιά από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας υποδέχονται τον Άγιο Βασίλη, το 1960.

#11

Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και την κατασκευή του τείχους του Βερολίνου δύο κόσμοι χωρίστηκαν και κανείς δεν μπορούσε να διαφύγει. Το 1963 άνοιξε το πέρασμα και όσοι είχαν στενούς συγγενείς στο ανατολικό Βερολίνο, μπορούσαν να τους συναντήσουν ξανά για μία ημέρα. Οι ουρές ήταν αμέτρητες, ωστόσο μόνο οι μισοί κατάφεραν να συναντηθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

#12

Δύο στρατιώτες των ΗΠΑ κάθονται δίπλα από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ το 1967.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα χριστουγεννιάτικα δέντρα των celebrities που ξεχωρίσαμε το 202012.09.2018

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b