MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
20
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την food blogger @faganoula.gr

    Λαχταριστά, χριστουγεννιάτικα μπισκότα με υπέροχη γεύση και πλούσιο άρωμα μπαχαρικών, που φέρνουν τα Χριστούγεννα στην κουζίνα σας!

    Monopoli Team

    Yλικά (Για τα μπισκότα)
    • 140 γρ. μαλακό βούτυρο
    • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
    • 180 ml πετιμέζι
    • 2 πρέζες αλάτι
    • 1 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
    • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
    • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
    • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
    • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 1 αυγό
    • 1 κ.γ. baking powder
    • 1 κ.γ. σόδα
    • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (ίσως και 1-2 κ.σ. ακόμη)

    Για το γλάσο
    • 80 γρ. παστεριωμένα ασπράδια αυγού (είναι το ρόφημα που υπάρχει στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
    • 2 πρέζες αλάτι
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

    Εκτέλεση (Για τα μπισκότα)
    • Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με τη σόδα και το baking.
    • Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνετε το βούτυρο.
    • Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά.
    • Ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Αφήνετε να γίνει χλιαρό και προσθέτετε το αυγό.
    • Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι.
    • Ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
    • Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και θα κολλάει λίγο στα χέρια, αλλά δεν μας πειράζει.
    • Την χωρίζετε στα δύο και κλείνετε τα δύο μέρη σε μεμβράνη.
    • Πατάτε λίγο με έναν πλάστη για να ισιώσει και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
    • Μετά από 2 ώρες, αλευρώνετε τον πάγκο σας και ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό). Το κάθε φύλλο θα δώσει περίπου 35-40 μπισκότα.
    • Κόβετε με κουπάτ σε ό,τι σχήμα θέλετε και βάζετε σε ταψιά με λαδόκολλα.
    • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10′.
    • Αφήνετε να κρυώσουν. 

    Για το γλάσο-διακόσμηση
    • Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα ασπράδια με το αλάτι και χτυπάτε σε μαρέγκα.
    • Στην συνέχεια, ρίχνετε προσεκτικά το εκχύλισμα βανίλιας και σιγά- σιγά την άχνη.
    • Ανακατεύετε για 1′ ακόμα και βάζετε το μίγμα σε κορνέ.
    • Διακοσμείτε τα μπισκότα σας (όχι απαραίτητα όλα). 
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣοκολατένιο κέικ με γλάσο πραλίνας από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (@faganoula.gr)12.09.2018

    Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνας Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast