MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Λαχταριστά μελομακάρονα από την food blogger Nikis_food

    Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την συνταγή για μελομακάρονα και ετοιμαστείτε να μυρίσει το σπίτι σας κανέλα και γαρύφαλλο!

    Monopoli Team

    Yλικά (για τη ζύμη)
    • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο 
    • 8 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ 
    • 2 κ.γ. μπέικιν μπαουντερ 
    • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη (80γρ) 
    • 1κ.γ σόδα 
    • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 
    • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (βιολογικό) 
    • 1.γ. κανέλα 
    • μισό κουταλάκι γαρύφαλλο 

    Για το σιρόπι
    • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 
    • 2 1/2  φλιτζάνια νερό 
    • Φλούδα από ένα  πορτοκάλι 
    • 1 φλιτζάνι μέλι 
    • 1 ξυλο κανέλας 
    • καρύδια για το γέμισμα 
    • καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα 

    Εκτέλεση
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. 
    • Προσθέτουμε κανέλα , γαρύφαλλο και ξύσμα. 
    • Συνεχίζουμε με τον χυμό διαλυμένο μέσα την σόδα. 
    • Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν και πλάθουμε ελαφρώς μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη . 
    • Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμη τοποθετούμε το καρύδι μας (ένα μικρό κομματάκι) και κάνουμε το σχήμα που θέλουμε. 
    • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά στις αντιστάσεις 

    Για το σιρόπι

    • Όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολακι καλό ανακάτεμα και το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά . Χαμηλώνουμε την φωτιά στο 4 και βουτάμε τα μελομακάρονα αφού τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν για 5 λεπτά περίπου .. 
    • Το ποσό θα τα αφήσουμε είναι λίγο και στο πώς μας αρέσει να τα τρώμε μαλακά η λίγο τραγανά που λέει και η φίλη μου η 
    • Στο τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο καρυδάκι 
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCoconut cake από τη food blogger Nikis food12.09.2018

    Βρείτε περισσότερες συνταγές της Νikis Food εδώ.

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ