MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Megaron Online: Το σύνολο La Stravaganza Greca σε μία δωρεάν, live stream συναυλία

Με μια συναυλία αφιερωμένη σε μικρά διαμάντια της προκλασικής εποχής υποδέχεται και πάλι τους φίλους του το Μegaron Online, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ.

Monopoli Team

Το σύνολο La Stravaganza Greca, σε δωρεάν live streaming μέσω του site του Μεγάρου και της σελίδας του στο fb, ερμηνεύει το πρωτότυπο και ευφάνταστο πρόγραμμα «Follia».

Θα ακουστούν συνθέσεις του ιταλικού οργανικού ρεπερτορίου από τις αρχές του 17ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 18ου που αναδεικνύουν το δεξιοτεχνικό και εκφραστικό ύφος της πρώιμης μουσικής της Ιταλίας, με έμφαση  στον λαμπερό, ελεύθερο, συχνά αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα του Μπαρόκ. Το σχήμα, το οποίο έχει διαμορφώσει έναν ιδιαίτερο ήχο συνδυάζοντας το βιολί με το σπάνιο τετράχορδο βιολοντσέλο πίκολο, αποτελείται από τέσσερις σολίστ εξειδικευμένους στην παλαιά μουσική, τον Σίμο Παπάνα (μπαρόκ βιολί), τον Δήμο Γκουνταρούλη (τετράχορδο βιολοντσέλο πίκολο), τον Άγγελο Λιακάκη (μπαρόκ βιολοντσέλο), τον Θεόδωρο Κίτσο (θεόρβη, μπαρόκ κιθάρα) και τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο (τσέμπαλο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεγγάρι από χαρτί: Σε live streaming από το Εθνικό Θέατρο η παράσταση των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου12.09.2018

Aυτή την ξεχωριστή βραδιά, τα μέλη του συνόλου La Stravaganza Greca θα παρουσιάσουν κομμάτια μεγάλων ιταλών συνθετών και βιρτουόζων του Μπαρόκ, όπως του Andrea Falconieri [Αντρέα Φαλκονιέρι], του Giovanni Picchi [Τζοβάννι Πίκκι], του Tarquinio Merula [Ταρκουίνιο Μέρουλα], του Dario Castello [Ντάριο Καστέλλο], του Marco Uccellini [Μάρκο Ουτσελλίνι] καθώς και των μεταγενέστερων Arcangelo Corelli [Αρκάντζελο Κορέλλι], Giuseppe Valentini [Τζουζέππε Βαλεντίνι], Giuseppe Tartini [Τζουζέππε Ταρτίνι] και φυσικά του Antonio Vivaldi [Αντόνιο Βιβάλντι].

Σίμος Παπάνας | μπαρόκ βιολί
Δήμος Γκουνταρούλης | τετράχορδο βιολοντσέλο πίκολο
Άγγελος Λιακάκης | μπαρόκ βιολοντσέλο
Θεόδωρος Κίτσος | θεόρβη, μπαρόκ κιθάρα
Μάρκελλος Χρυσικόπουλος | τσέμπαλο

Η αναμετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRosa Bonheur: Το έργο της σπουδαίας ζωγράφου έρχεται ξανά στο φως12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tρίτη 1 Δεκεμβρίου, 8:30 μ.μ.
Για να παρακολουθήσετε online τη συναυλία πατήστε εδώ: https://www.megaron.gr/season/onlineel/

http://www.megaron.gr
https://www.facebook.com/megaron.gr

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b