MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PODCAST

Βιβλιοφάγος: Nέο podcast online αναγνώσεων ελληνικής λογοτεχνίας με την Κατερίνα Παπανδρέου

Η ηθοποιός Κατερίνα Παπανδρέου διαβάζει μερικά από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής λογοτεχνίας, μέσα από το νέο της podcast «Βιβλιοφάγος», μια διαδικτυακή σειρά αναγνώσεων για όσους αγαπούν το βιβλίο.

Monopoli Team

Με μια άκρως ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, η ταλαντούχα ηθοποιός Κατερίνα Παπανδρέου αποφάσισε να μας κρατήσει συντροφιά αυτή την δύσκολη περίοδο της καραντίνας. Δημιουργώντας το podcast «Βιβλιοφάγος», μια «ακουστική βιβλιοθήκη» με διαδικτυακές αναγνώσεις σημαντικών έργων της ελληνικής λογοτεχνίας, η ηθοποιός έρχεται να ικανοποιήσει όχι μόνο τη δική της, αλλά και τη δική μας δίψα για ανάγνωση ενός καλού βιβλίου.

Κατερίνα Παπανδρέου

Φωτογραφία: Από facebook @Katerina Papandreou

Τα πρώτα δύο επεισόδια

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, μια ανάγνωση του διηγήματος του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, με τίτλο «Το γυαλένιο μάτι», το οποίο περιλαμβάνεται στη συλλογή «Τα Δεκατρία Ντόμινα και Άλλες Ιστορίες» (εκδόσεις Ερατώ), διαδέχθηκε η ανάγνωση του διηγήματος του Παύλου Νιρβάνα «Νυν απολύοις», το οποίο βρίσκεται στη συλλογή «Εκλεκταί Σελίδες» (εκδόσεις Πελεκάνος).

Ενώ σύμφωνα με την Κατερίνα Παπανδρέου κάθε 3 με 4 ημέρες ένα νέο διήγημα θα δημοσιεύεται στο Podcast «Βιβλιοφάγος». 

Η ηθοποιός μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο facebook δήλωσε για το εγχείρημά της αυτό:

«Αυτή η ιδέα, που ξεκίνησε πριν κάποιους μήνες -εν μέσω μιας άλλης καραντίνας- και πέρασε από το στάδιο του ενθουσιασμού, της απόρριψης και ξανά του ενθουσιασμού, σήμερα περνάει στο στάδιο της υλοποίησης.

Μικρή λοιπόν με φώναζαν βιβλιοφάγο και είχα από τότε τη συνήθεια να διαβάζω δυνατά. Εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που μας παρέχει αυτή η παράξενη κι αλλόκοτη εποχή μας, αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου Podcast, ένα Podcast για όλους αυτούς που επιμένουν να αγαπούν τα βιβλία. Κάτι σαν μια ακουστική βιβλιοθήκη με έργα της ελληνικής λογοτεχνίας που ήξερα και αγαπούσα και άλλα που ανακάλυψα τον τελευταίο καιρό ψάχνοντας.. για τις μέρες που καθόμαστε κλεισμένοι στο σπίτι μας με τα laptop αγκαλιά αλλά και για αυτές που θα έρθουν και θα μας βρούνε να κυλιόμαστε στα λιβάδια…»

Αν αγαπάς, λοιπόν, το βιβλίο μπορείς να ακούσεις το podcast στους παρακάτω συνδέσμους:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαβάστε δέκα e-books του Αύγουστου Κορτώ, εντελώς δωρεάν12.09.2018

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Παπανδρέου

Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1988, η Κατερίνα Παπανδρέου είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού «Νερό της Κολωνίας» (2019), «Και τώρα: Ο κόσμος! ή Αυτό που αποκαλείτε Έξω, εμένα δεν μου λέει τίποτα» (2020), «Selfie: στο βάθος πίσω η πόλη» (2019) και ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Το Μεγάλο Κρεβάτι» (2017).

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b