MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού, του Ρότζερ Σαμαά από τις εκδόσεις Αγγελάκη

Το νέο δοκίμιο του Ρότζερ Σαμαά, με τίτλο «Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού», μια πραγματεία για την έννοια του σκοπού υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού
Monopoli Team

To δοκίμιο του Ρότζερ Σαμαά «Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αγγελάκη», αποτελεί μια, υπό το πρίσμα της Φιλοσοφίας, προσπάθεια ανάδειξης της έννοιας του σκοπού (αναφορικά με τα συναισθήματα που γεννά τόσο κατά τη διάρκεια όσο και κατά το πέρας της πραγματοποίησής του), μέσα από τη συνάρτησή του με τις έννοιες του χρόνου, του πόνου και της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου.

Τι είναι αυτό που κάνει τον κάθε σκοπό μοναδικό για τη συνείδηση»;

Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού

Το θέμα του δοκιμίου, «Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού» διερευνά ερωτήματα όπως:

«Υπάρχει κάποιος σκοπός πίσω από τον Ηρακλή Πουαρό, τον Δικηγόρο του Διαβόλου, τον Μάστερ Γιόντα, τον American Psycho και τον Γκάνταλφ; Αντίστοιχα, πώς αναδεικνύεται η φύση του σκοπού μέσα από τα έργα του Καντίνσκι, του Μότσαρτ, της τζαζ και της μπλουζ μουσικής σκηνής; Πώς αναδεικνύεται ο σκοπός μέσα από το λειτούργημα του γιατρού, του δασκάλου και του πιλότου; Μπορούμε άραγε να εκφράσουμε αριστοτελικά την πορεία του σκοπού μέσα από έναν αγώνα γκολφ»;

Μέσα από τη μελέτη του, ο αναγνώστης παρακινείται, να αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει τον κάθε σκοπό μοναδικό για τη συνείδησή του. Να αισθανθεί την αξία του σκοπού ασχέτως εάν η γλώσσα αδυνατεί να εκφράσει μέσω μίας απλής λέξης ολόκληρη τη σημασία του. Να αισθανθεί τη γοητεία της σύνδεσης του σκοπού με την αυτοεπίγνωση.  Να συνειδητοποιήσει ότι σκοπός δίχως ηθική υπόσταση δε νοείται.

Λίγα λόγια για τον Ρότζερ Σαμαά

Ο Ρότζερ Σαμαά γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12/11/1994. Είναι κάτοχος BSc Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ αυτή την περίοδο σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση (ΒSc) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί στο τμήμα προϋπολογισμού της Βουλής των Ελλήνων, στη διεύθυνση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών και στο κέντρο Πολιτιστικής αναζήτησης στην Κηφισιά.

[relart 1]

Τον Δεκέμβριο του 2019, κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Νομοπαρασκευαστικές λειτουργίες Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ενώ τον Ιούλιο του 2020, κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «Χάμπερμας, Καντ και θεσμός του κατώτατου μισθού – Από τη μετανεωτερικότητα στη νεωτερικότητα».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού»
Συγγραφέας: Ρότζερ Σαμαά
Εκδόσεις: Αγγελάκη
ISBN: 978-960-616-149-0
Έτος 1ης Έκδοσης: 2020
Αριθμός Σελίδων: 208
Τιμή Πώλησης: 12€

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b