MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

TikTok: Η πλατφόρμα κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα ενάντια στη ρητορική μίσους

Νέα αυστηρότερα μέτρα κατά της ρητορικής μίσους ανακοίνωσε το TikTok λίγο καιρό μετά τη λήψη μέτρων κατά των fake news και των συνωμοσιολόγων.

Monopoli Team

To TikTok ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα ενάντια σε βίντεο που περιέχουν ρητορικές μίσους, λίγες μόνο ημέρες μετά την λήψη αυστηρών μέτρων σχετικά με την -επικίνδυνα δημοφιλή στις ΗΠΑ- θεωρία συνωμοσίας QAnon.

Μέτρα ενάντια στη ρητορική μίσους

Παρ’ όλο που οι ιδεολογίες μίσους, συμπεριλαμβανομένου του νεοναζισμού και του φυλετικού ρατσισμού, έχουν ήδη απαγορευτεί στην πλατφόρμα, το TikTok αποκάλυψε ότι θα ενημερώσει την πολιτική του προκειμένου να αποκλείσει τις «γειτονικές ιδεολογίες», όπως είναι ο λευκός εθνικισμός, η θεωρία της λευκής γενοκτονίας και η ανδρική υπεροχή.

Σε μια δήλωση, η εφαρμογή ανέφερε ότι θα βάλει φρένο στη διάδοση «κωδικοποιημένης γλώσσας και συμβόλων που μπορούν να κανονικοποιήσουν τη ρητορική μίσους». Σε αυτό το πλαίσιο, το TikTok λέει ότι θα λάβει περαιτέρω μέτρα για την εξάλειψη της παραπληροφόρησης και των βλαβερών στερεοτύπων για τις εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες. Θα καταργήσει επίσης περιεχόμενο που βλάπτει την κοινότητα LGBTQ+.

Η μη κερδοσκοπική LGBTQ+ ομάδα, The Trevor Project, δήλωσε σε μια δήλωση ότι ήταν «ευγνώμων» που το TikTok απαγορεύει «περιεχόμενο που προωθεί την επικίνδυνη και δυσφημιστική πρακτική της θεραπείας αλλαγής φύλου».

Πρόσθεσε: “Γνωρίζουμε από την έρευνά μας ότι η θεραπεία μετατροπής συνδέεται στενά με υψηλότερα ποσοστά απόπειρας αυτοκτονίας, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να προστατέψουμε τη νεολαία LGBTQ+ από αυτό το παραπλανητικό, επιβλαβές και εντελώς απατηλό περιεχόμενο στα κοινωνικά μέσα. Το TikTok εργάζεται επίσης στο να ενθαρρύνει την εξέλιξη της έκφρασης και να εκπαιδεύει τις ομάδες υπαλλήλων που είναι υπεύθυνες για την επιβολή των κανόνων στο να διακρίνουν καλύτερα και να καταργούν περιεχόμενο που απαγορεύεται να υπάρχει στην εφαρμογή.”

«Δίνουμε επιβράβευση όπου χρειάζεται», έγραψε στο Twitter ο οργανισμός ακτιβιστών των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης Sleeping Giants. «Αυτή είναι μια καλή, απαραίτητη κίνηση από το @tiktok_us. Η πραγματική δοκιμασία, όπως πάντα, θα είναι η επιβολή των κανόνων. Συγκρίνετε αυτό με το Facebook και το YouTube, τα οποία έλαβαν τέτοια μέτρα μόνο όταν προωθήθηκαν από διαφημιζόμενους ή όταν ήταν πολιτικά σκόπιμο.»

Μέτρα ενάντια στη θεωρία QAnon

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου το TikTok ανακοίνωσε ότι αυξάνει τα μέτρα της ενάντια στη θεωρία συνωμοσίας QAnon, διαγράφοντας χρήστες που μοιράζονται περιεχόμενο που σχετίζεται με το QAnon, σε αντίθεση με την απλή στόχευση hashtag.

Ο Angelo Carusone, πρόεδρος του Media Matters for America, δήλωσε: «Πρέπει να αναγνωριστεί ένα πράγμα που είναι καλό και σημαντικό, ακόμα κι αν έχει καθυστερήσει πολύ. Το TikTok αναγνωρίζει ότι όσον αφορά το κίνημα QAnon, δεν μπορείτε απλά να απαλλαγείτε από τις κοινότητές που το υποστηρίζουν, το ίδιο το περιεχόμενο είναι το πρόβλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘα φέρει η πανδημία του covid-19 το τέλος των influencers;12.09.2018

Παρά την αύξηση των προσπαθειών ελέγχου του περιεχομένου που υπάρχει στην εφαρμογή τους τελευταίους μήνες, το TikTok αντιμετώπισε πολλές αντιπαραθέσεις. Η εφαρμογή έχει δεχτεί κριτική για λογοκρισία LGBTQ + περιεχομένου, καθώς και περιεχομένου από μαύρους δημιουργούς. Ο αλγόριθμός του προήγαγε επίσης αντισημιτικά memes και στοχευμένες διαφημίσεις απώλειας βάρους στους νεαρούς χρήστες του.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b