MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

«Μάρτυρες των Αθηνών», μέσω live streaming για τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 20:30 θα παρουσιαστεί μέσω live streaming, από το κανάλι της Περιφέρειας στο ΥouΤube, η θεατρική παράσταση «Μάρτυρες των Αθηνών» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη.

Monopoli Team

Μνήμες. Αφής… Μυρωδιές… Ήχοι… Συνειρμοί…Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων στην πιο δύσκολη στιγμή της πόλης τους, στην Αθήνα της Κατοχής. Η ελπίδα, η αγωνία, το γέλιο, τα κλειστά παντζούρια, ο θάνατος, το χαμόγελο, η πείνα κι ο αγώνας για την επιβίωση…

Μια ομάδα ηθοποιών από διαφορετικές σχολές και γενιές ζωντανεύουν το – εμπνευσμένο από μαρτυρίες της εποχής –  κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη, ο οποίος μετά το θεατρικό του έργο για τη ζωή της αδικοχαμένης Ελένης Παπαδάκη «Για την Ελένη», καταπιάνεται ξανά με το ελληνικό ιστορικό τραύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Τα μέτρα για αθλητικούς, πολιτιστικούς χώρους – προγράμματα και εκδηλώσεις12.09.2018

Με κύριους άξονες την ατομικότητα και την ενσυναίσθηση οι «Μάρτυρες των Αθηνών» αφηγούνται την προσωπική και τη συλλογική ιστορία ενός ολόκληρου λαού, εβδομηνταπέντε χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Αθήνας.

Παίζουν: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Εβίτα Ζημάλη, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Μάρκος Μπούγιας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μαριέτα Σγουρδαίου, Αθηνά Τσιλύρα και Κατερίνα Φωτιάδη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση την παράσταση εδώ.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b