MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Κριτσίνια με καρότο, κουρκουμά και γλυκιά πάπρικα από την chef Νικόλ Μαρίνου

    Νόστιμα και υγιεινά κριτσίνα με καρότο, κουρκουμά και γλυκιά πάπρικα. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα τέλειο και χορταστικό σνακ, για κάθε στιγμή της ημέρας!

    Monopoli Team

    Υλικά (20 κομμάτια):
    • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 
    • 200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως  
    • 1 καρότο μεγάλο  
    • 125 γρ. ελαιόλαδο  
    • 170 γρ. χλιαρό νερό  
    • 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ  
    • 1/2 κουτ. γλ. σόδα μαγειρική 
    • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή  
    • 2 κουτ. γλ. κουρκουμά σκόνη  
    • 2 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά  
    • 2 κουτ. σούπας σπασμένο λιναρόσπορο 
    • 1 κουτ. γλ. αλάτι 

    Για την επικάλυψη:

    Σουσάμι λευκό, μαύρο σουσάμι, παπαρουνόσπορος 

    Eκτέλεση:
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. 
    • Τρίβουμε το καρότο στον ψιλό τρίφτη των λαχανικών το στύβουμε και πολύ καλά να φύγουν τα ζουμιά.
    • Μέσα σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε τα δύο αλεύρια κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά μαζί και το καρότο.
    • Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά και να πάρουμε μια μέτρια ζύμη. Αν βγει πολύ υγρή προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας αλεύρι ακόμη.
    • Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα.
    • Σε βαθύ ταψάκι βάζουμε μπόλικο κρύο νερό για την επικάλυψη. 
    • Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη στο μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαστουνάκια στο μέγεθος ενός δαχτύλου και μήκος 12 εκ. περίπου. 
    • Τα περνάμε από το κρύο νερό και στη συνέχεια μετά από τον παπαρουνόσπορο ή το λευκό σουσάμι ή το μαύρο σουσάμι. 
    • Τα τοποθετούμε στο ταψί να έχουν 2 δάχτυλα απόσταση το ένα από το άλλο και ψήνουμε για 30 λεπτά στις αντιστάσεις. 
    • Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε. 

    Tips:

    *Αντί για γλυκιά πάπρικα μπορείτε να βάλετε καπνιστή πάπρικα.
    **Αντί για λιναρόσπορο μπορείτε να βάλετε στην ίδια ποσότητα όποιο ξηρό καρπό θέλετε περασμένο από τον πολυκόφτη να γίνει σαν σκόνη.

    Βρείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέικ σοκολάτας με ηλιέλαιο από την chef Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

     

     

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast