MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Κιθ Τζάρετ: Ο διάσημος πιανίστας δεν θα μπορέσει να παίξει ξανά πιάνο

Μετά από δύο εγκεφαλικά επεισόδια που του προκάλεσαν μερική παράλυση, ο διάσημος πιανίστας Κιθ Τζάρετ μάλλον δεν θα παίξει πιάνο ποτέ ξανά μπροστά στο κοινό.

Monopoli Team

Ο Κιθ Τζάρετ, μουσικός της τζαζ και κλασικής μουσικής, του οποίου το άλμπουμ “Η Συναυλία στην Κολωνία” (The Köln Concert) αποτελεί μία από τις κορυφαίες ηχογραφήσεις πιάνου στην ιστορία, ανακοίνωσε ότι μάλλον δεν θα μπορέσει να ξαναπαίξει για το κοινό μετά από δύο εγκεφαλικά επεισόδια.

Ο 75χρονος είπε στους New York Times ότι έπαθε δύο εγκεφαλικά τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2018, τα οποία τον άφησαν προσωρινά παράλυτο. “Η αριστερή μου πλευρά είναι ακόμα μερικώς παραλυμένη. Μπορώ να περπατάω με μπαστούνι, αλλά μου πήρε πολύ καιρό να το καταφέρω αυτό -μπορεί και πάνω από έναν χρόνο” ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο διάσημος πιανίστας πρόσθεσε επίσης: “Όταν ακούω πιάνο που παίζεται και με τα δύο χέρια, είναι πολύ εκνευριστικό, σε σωματικό επίπεδο. Ακόμα και όταν ακούω Σούμπερτ ή κάτι που παίζεται απαλά, είναι αρκετό για εμένα. Γιατί ξέρω ότι δεν θα μπορέσω να το ξανακάνω αυτό. Και δεν περιμένω να αναρρώσω από αυτό. Το περισσότερο που μπορεί να κάνει κάποτε το αριστερό μου χέρι είναι να μπορέσει να κρατήσει ένα ποτήρι”.

“Δεν ξέρω ποιο είναι το μέλλον μου. Πάντως δεν νιώθω πιανίστας τώρα” κατέληξε ο Κιθ Τζάρετ.

Αυτή η κατάσταση μάλλον θα φέρει και το τέλος στην μεγάλη του καριέρα, η οποία ξεκίνησε την δεκαετία του ’60 όταν μετακόμισε στην Νέα Υόρκη και άρχισε να παίζει με τζαζ συγκροτήματα και στη συνέχεια με τον Μάιλς Ντέιβις, τον Τζακ ΝτεΤζονετ και άλλους. Με το διπλό live άλμπουμ του το 1975 “Η Συναυλία στην Κολωνία” έγινε διεθνώς γνωστός, καθώς πούλησε σχεδόν 4 εκατομμύρια αντίτυπα -μεγάλη επιτυχία για το είδος του.

Ο Τζάρετ είχε επισκεφτεί και την χώρα μας το 1983, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, και είχε παίξει στον Λυκαβηττό.

Το τελευταίο άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει ήταν το “After The Fall” του 2018, το οποίο είχε ηχογραφηθεί το 1998.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b