MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Chronotopia & Layers of Street: Νέες ενότητες φέρνουν την ηλεκτρονική μουσική και το hip hop στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η ηλεκτρονική μουσική και η hip hop κουλτούρα, έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών μέσα από δύο νέες ενότητες δράσεων, που εμπλουτίζουν το πρόγραμμά του και απευθύνονται σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

Monopoli Team

Η ηλεκτρονική μουσική και η hip hop κουλτούρα, έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μέσα από δύο νέες ενότητες δράσεων, «Chronotopia» και «Layers of Street» που εμπλουτίζουν το πρόγραμμά του και απευθύνονται σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Και τα δύο ανακοινώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο και έτυχαν θερμής υποδοχής.

Ο Κύκλος «Chronotopia», αποτελεί μία διεθνή συνεργασία ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Goethe Institut Athen και το φεστιβάλ ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής CTM του Βερολίνου. Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 κλείνουν οι αιτήσεις για το εργαστήριο «Αντηχήσεις/Echoes» του συγκεκριμένου κύκλου.

Το «Layers of Street» είναι μία πρωτότυπη ενότητα δράσεων που συνομιλεί με τη hip hop κουλτούρα και το street dance. Οι πρώτες δράσεις ξεκινούν στο πλαίσιο του Open Plan και αφορούν δύο ξεχωριστά εργαστήρια, που μας προετοιμάζουν για όσα θα ακολουθήσουν, στο Φεστιβάλ Αθηνών 2021. Οι αιτήσεις για το εργαστήριο χορού θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Φεστιβάλ Αθηνών

Κύκλος Chronotopia

«Αντηχήσεις / Echoes» | Open Plan for Artists

Εργαστήριο ηλεκτρονικής μουσικής σύνθεσης, με τον Άκη Σίνο και την Anke Eckardt

Εργαστήρια, webinars, διαλέξεις, συναυλίες και club nights! O Κύκλος «Chronotopia» θα γεμίσει την καλοκαιρινή Πειραιώς 260, προσκαλώντας καλλιτέχνες και κοινό να απολαύσουν μία σειρά από δράσεις που φέρνουν στο προσκήνιο την ηλεκτρονική και πειραματική μουσική. Το «Chronotopia» ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο και αποτελεί μία ξεχωριστή συνεργασία με το CTM και το Goethe Institut Athen.

Εδώ και 21 χρόνια, το CTM πρωτοστατεί στην ανάδειξη της σύγχρονης πειραματικής και ηλεκτρονικής μουσικής, ως ένα από τα πλέον πρωτοποριακά φεστιβάλ του είδους του. Οι δράσεις του Chronotopia ξεκινούν αυτόν τον Νοέμβριο, με το εργαστήριο ηλεκτρονικής μουσικής σύνθεσης Αντηχήσεις / Echoes, με τον Άκη Σίνο και την Anke Eckardt. Το open call άνοιξε πριν λίγες ημέρες και αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Anke Eckardt

Το διαδικτυακό αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες συνθέτες και sound artists και φιλοδοξεί να αναδείξει τις «αντηχήσεις» ανάμεσα σε παλαιότερες και σύγχρονες μουσικές και να ενεργοποιήσει φόρμες που προηγούνται της νεωτερικότητας. Με έμφαση στην «αρχαιολογία των μέσων» και των μουσικών αρχείων, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έρευνα στο αρχείο του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ, Αθήνα).

Υπό την καθοδήγηση του Έλληνα καλλιτέχνη και ερευνητή Άκη Σίνου και της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας και ερευνήτριας Anke Eckardt, κάθε συμμετέχων θα δημιουργήσει ένα πρωτότυπο έργο ηλεκτρονικής μουσικής, που θα αντλεί υλικό από τη μουσική του παρελθόντος. Οι έξι πρωτότυπες μουσικές δημιουργίες θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ 2021 στην Πειραιώς 260.

Φεστιβάλ Αθηνών

Akis Sinos

Πληροφορίες εργαστηρίου

Αριθμός συμμετεχόντων: 6
Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: online
Διάστημα διεξαγωγής: Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020
Αναλυτικές πληροφορίες και αιτήσεις μέχρι τις 25 Οκτωβρίου εδώ.

Κύκλος Layers of Street

Εργαστήριο για επαγγελματίες χορευτές με τον Kader Attou | Open Plan for Artists

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ανοίγει τις πόρτες του στο hip hop και τη street dance κουλτούρα, με πρωτότυπες δράσεις που θα απολαύσουμε το καλοκαίρι του 2021: χορευτικά Battles, live street events σε πλατείες και εξωτερικούς χώρους, γνωριμία με διακεκριμένους χορευτές από διαφορετικές όψεις της hip hop χορευτικής κουλτούρας, αλλά και σύγχρονες παραστάσεις στην Πειραιώς 260.

Το Φεστιβάλ καλωσορίζει τους street χορευτές ώστε να έχουν πρόσβαση και χώρο στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά ταυτόχρονα προσκαλεί το νεανικό και όχι μόνο κοινό, να γίνει ενεργό κομμάτι του Φεστιβάλ.

Kader Attou

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει ιδανικότερος τρόπος να ξεκινήσει ο κύκλος αυτών των δράσεων, από το εργαστήριο χορού με τον Kader Attou και την ομάδα του, Accrorap. Ο γνωστός χορογράφος Kader Attou είναι ο πρώτος χορογράφος που προέρχεται από τη hip hop και έγινε διευθυντής του Εθνικού Χορογραφικού Κέντρου, συγκεκριμένα του La Rochelle στη Γαλλία.

Πρωτοπόρος καλλιτέχνης στην προώθηση της hip hop σκηνής στη χώρα του και σε όλο τον κόσμο, ο Kader Attou χορογραφεί ένα μοναδικό σύμπαν σε διαρκή κίνηση ανάμεσα στον σύγχρονο χορό, το hip hop και τις τέχνες του τσίρκου. Εκπροσωπεί τη γενιά Γάλλων καλλιτεχνών που έδωσαν στον hip hop χορό αισθητική διάσταση, συνδέοντάς τον με τη σύγχρονη σκηνή από το ξεκίνημά του, το 1989.

Ο Attou θα διδάξει ένα πενθήμερο εργαστήριο τεχνικής, αυτοσχεδιασμού και ερμηνείας για επαγγελματίες χορευτές και χορεύτριες, τόσο του hip hop όσο και του σύγχρονου χορού. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου και το open call θα δημοσιευτεί στα τέλη του μήνα, στο greekfestival.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOpen Plan: Δωρεάν καλλιτεχνικές δράσεις από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου12.09.2018

*Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b