MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Σοκολατένιο κέικ με γλάσο πραλίνας από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (@faganoula.gr)

    Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστό γλάσο πραλίνας. Απλά υλικά δημιουργούν τον πιο ονειρεμένο σοκολατένιο συνδυασμό, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

    Monopoli Team

    Υλικά:
    • 200 γρ. κουβερτούρα
    • 170 γρ. βούτυρο
    • 120 γρ. ζ’αχαρη
    • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 4 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
    • τριμμένο αμύγδαλο και φυστίκι για το πασπάλισμα

    Για το γλάσο:
    • 100 γρ. κουβερτούρα
    • 120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 140 γρ. πραλίνα φουντουκιού

    Εκτέλεση:
    • Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
    • Μόλις ομογενοποιηθούν αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ασπράδια) ανακατεύοντας με το σύρμα.
    • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
    • Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (προτιμήστε μακρόστενη) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στον αέρα για 25-30′.
    • Ετοιμάζουμε το γλάσο βράζοντας την κρέμα γάλακτος για 1-2′ και προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
    • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ώρα περίπου. Το ρίχνουμε πάνω στο κέικ μας, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και φυστίκι και απολαμβάνουμε!

    Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνας Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (@faganoula.gr)12.09.2018

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast