MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Μπάρες χωρίς ψήσιμο με βρώμη, αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα από την chef Νικόλ Μαρίνου

    Νόστιμες και θρεπτικές μπάρες βρώμης που θα λατρέψετε όλοι! Ένα εύκολο και γρήγορο σνακ, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.

    Monopoli Team

    Υλικά:
    • 1/2 κούπα τσαγιού τριμμένη ινδική καρύδα
    • 1/2 κούπα αμύγδαλα ψημένα και χοντροκομμένα
    • 4 φλ.τσ. κορν φλέικς ολικής ψιλοκομμένα
    • 1 φλ. τσ. βρώμη σε νιφάδες
    • 1/2 φλ. τσ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
    • 1/2 φλ. τσ. ξανθές σταφίδες
    • 1 φλ. τσ. μέλι
    • 1 φλ. τσ. καστανή ζάχαρη
    • 1 φλ. τσ. σταγόνες σοκολάτας
    • 1 πρέζα αλάτι

    Για την επικάλυψη:
    • Σοκολάτα κουβερτούρα

    Εκτέλεση:
    • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι και τη ζάχαρη και λιώνουμε τα δύο υλικά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να βράσουν.
    • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα της επικάλυψης.
    • Ρίχνουμε το σιρόπι μελιού όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου  μέσα στο μπολ με τα υλικά για τις μπάρες και ανακατεύουμε να βραχούν πολύ καλά.
    • Επειδή κολλάει η ζύμη είναι  προτιμότερο να φορέσετε γάντια μιας χρήσης για να ανακατεύουν σωστά.
    • Στην συνέχεια σε ένα ταψάκι 25×25 στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο και γύρω γύρω στα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα για τις μπάρες.
    • Ισιώνουμε το μείγμα με βρεγμένα χέρια ή με τη ράχη ενός κουταλιού που το βρέχουμε συνέχεια για να μην κολλάει.
    • Καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 ώρες να σφίξει ή για ένα βράδυ.
    • Την άλλη μέρα λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε επάνω στην επιφάνεια κάνοντας ακανόνιστα σχέδια  και  βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
    • Μετά από μια ώρα τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας τη λαδόκολλα και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι τις μπάρες σε μακρόστενο σχήμα.
    • Διατηρούνται στο ψυγείο αφού τις τυλίξουμε μια μια με διαφανή μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

    Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμύγδαλα με οποιονδήποτε ξηρό καρπό της αρεσκείας μας. Το ίδιο ισχύει και για τα αποξηραμένα φρούτα.
    Βρείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέικ σοκολάτας με ηλιέλαιο από την chef Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast