MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
20
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

14 γυναίκες ηθοποιοί συναντούν τη Μελίνα στη μεγάλη οθόνη

Ένα ντοκιμαντέρ του Μάνου Καρατζογιάννη στο οποίο συμμετέχουν 14 πρωταγωνίστριες του θεάτρου, είναι αφιερωμένο στη ζωή και στους εμβληματικούς ρόλους της Μελίνας Μερκούρη.

Monopoli Team

Στις 4 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν στο Εθνικό Θέατρο στη σκηνή Ρεξ – Κοτοπούλη τα γυρίσματα του πρωτότυπου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη «Μελίνα Στοπ Καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα» που έγραψε και σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης.

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι βραβευθείσες με το θεατρικό έπαθλο Μελίνα Μερκούρη: Λένα Παπαληγούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Λένα Δροσάκη, Μαρία Κίτσου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ανθή Ευστρατιάδου, Στεφανία Γουλιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Εύη Σαουλίδου και Λουκία Μιχαλοπούλου. Μαζί τους και η ηθοποιός Ζέτα Δούκα.

Την εικαστική επιμέλεια και τα κοστούμια πογράφει η Εύα Νάθενα, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Άγγελος Παπαδόπουλος και τη μουσική επιμέλεια ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

Στις 18 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου των εκατό χρόνων από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, πρόκειται να ανέβει στο διαδίκτυο ένα επτάλεπτο απόσπασμα από το φιλμαρισμένο ντοκιμαντέρ που ισορροπεί ανάμεσα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ μέσα στο 2021 αναμένεται να προβληθεί ολόκληρο το φιλμ.

Το «Μελίνα Στοπ Καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα» είναι μια συμπαραγωγή του ΥΠ.ΠΟ.Α., του Εθνικού Θεάτρου και του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Στεφανία Γουλιώτη

Ιωάννα Παππά

Μαρίνα Ασλάνογλου

Λουκία Μιχαλοπούλου

Έλενα Μαυρίδου

Γιούλικα Σκαφιδά

Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Ζέτα Δούκα

Λένα Παπαληγούρα

Μαρία Κίτσου

Εύη Σαουλίδου

Ιωάννα Κολλιοπούλου

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η Ηλέκτρα του Δημήτρη Τάρλοου για μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες: Η Ρένη Πιττακή επιστρέφει σε έναν ρόλο που την καθόρισε
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελένη Καρπέτα
Θεατρικά Νέα
Μια νέα «Έντα» με την Έλενα Τοπαλίδου τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Ορέστεια: Η παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου επιστρέφει στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Όσα παίρνει ο άνεμος: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Εκδηλώσεις
Hounds of Madness: Μια παράστασης της ομάδας Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου
Θεατρικά Νέα
Αθηναϊκά Θέατρα: Οι παραστάσεις που θα δούμε σε επανάληψη τη σεζόν 2025-26
Θεατρικά Νέα
Ο «Άνθρωπος Χωρίς Όνομα» επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αποθήκη
Θεατρικά Νέα
Η «Γυάλα» της Τζένης Δάγλα παρουσιάστηκε στο Βερολίνο
Θεατρικά Νέα
15.000 θεατές αποθέωσαν την «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο