MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Led Zeppelin: Στα δικαστήρια ξανά για το «Stairway to Heaven»

Οι Led Zeppelin βρέθηκαν για τρίτη φορά σε δικαστική μάχη για τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού «Stairway to Heaven».

Monopoli Team

Οι Led Zeppelin νίκησαν τη δικαστική διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα του διάσημου τραγουδιού τους «Stairway To Heaven» για τρίτη φορά, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να δικάσει την υπόθεση.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ επιβεβαιώνει την απόφαση του Μαρτίου για την ίδια υπόθεση. Εφόσον αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία να δικαστεί η υπόθεση, αυτή η μεγάλη διαμάχη μπορεί και να λάβει τέλος.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Michael Skidmore, διαχειριστής της περιουσίας του κιθαρίστα του συγκροτήματος Spirit, Randy California, υπέβαλε για πρώτη φορά αγωγή εναντίον του βρετανικού συγκροτήματος το 2014.

Ισχυρίστηκε ότι η επιτυχία του 1971 «Stairway To Heaven» παραβίασε τα πνευματικά δικαιώματα του κομματιού «Taurus», που κυκλοφόρησαν ο 1968 οι Spirit.

Αρχικά, ο δικαστής αποφάσισε υπέρ των Led Zeppelin τον Ιούλιο του 2016. Αργότερα, όμως, το 2018 σχηματίστηκε μια νέα δίκη από το αμερικανικό εφετείο.

Ο Skidmore ξεκίνησε εκ νέου νομική εκστρατεία τον Αύγουστο. Η δικαστική ομάδα του κιθαρίστα των Spirit υποστήριξε σε μια δήλωση ότι «η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταστροφική για τoυς δημιουργούς των οποίων το ταλέντο συχνά γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης», ενώ τόνισε πόσο αδικημένος αισθάνεται ο Skidmore από αυτήν την απόφαση, καθώς σε αυτήν την υπόθεση «οι κατηγορούμενοι έχουν ευνοηθεί υπερβολικά πολύ».

Η επανέκδοση του «Immigrant Song» και η περιοδεία

Σε άλλες ειδήσεις για τους Led Zeppelin, το συγκρότημα ανακοίνωσε μια ειδική, limited edition επανέκδοση σε βινύλιο του single τους «Immigrant Song» για την 50ή επέτειο από την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «Led Zeppelin III» στις 5 Οκτωβρίου.

Τον Ιούλιο, ο κιθαρίστας Jimmy Page μίλησε για άλλη μια φορά για το μέλλον του συγκροτήματος, ενώ παραδέχτηκε ότι είναι «απίθανο» για τους Led Zeppelin να επανενωθούν ξανά σε περιοδεία.

«Κατά την περίοδο της σύντομης επανένωσής μας το 2007 (στη συναυλία στο Ο2 στο Λονδίνο), σκεφτήκαμε – εγώ, ο John Paul Jones και ο Jason (Bonham) – ότι επρόκειτο να γίνει. Ειπώθηκε ότι θα κάνουμε μερικές ακόμα συναυλίες», είπε ο Page.

«Θα ήταν πολύ καλό να το κάναμε αυτό μετά το O2, γιατί είχαμε ήδη ρίξει πολλή δουλειά τότε και θα ήμασταν πραγματικά καλoί σε αυτό, αλλά δεν βγήκε

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b