MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου

Η δράση του Υπουργείο Πολιτισμού, «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», συνεχίζεται την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, με παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια.

Monopoli Team

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει σήμερα, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, τις παρακάτω εκδηλώσεις στην Αττική και την Θεσσαλονίκη.

Αττική

Σπουδαία Ερείπια – Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος-19ος αιώνας) | Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου – Αττική |19.00

Επιλογές ταξιδιωτικών και περιηγητικών κειμένων.

Επιλεγμένες αφηγήσεις ξένων ταξιδιωτών και περιηγητών στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, στην προεπαναστατική Ελλάδα αλλά και στο νεότευκτο ελληνικό κράτος. Η αποτύπωση των προσδοκιών, η φαντασιακή πρόσληψη του αρχαίου κόσμου, η επαφή και η εξοικείωση με την πραγματικότητα σε μια σειρά κειμένων σημαντικών προσωπικοτήτων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα εκείνα τα χρόνια.

Συντελεστές:
Σύνθεση / Επιμέλεια Κειμένου: Στέφανος Καβαλλιεράκης, Άγγελος Κουτσολαμπρόπουλος
Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Λήδα Μανιατάκου
Κίνηση / Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Μητροπούλου
Βοηθός σκηνογράφου: Στέλλα Κελεπούρη

Διανομή (αλφαβητικά)
Πάρις Θωμόπουλος, Ελευθερία Παγκάλου, Βασίλης Παπαδημητρίου, Νατάσα Σφενδυλάκη, Αινείας Τσαμάτης, Δήμητρα Χαριτοπούλου

Κρατήσεις εδώ

Θεσσαλονίκη

Η Κ.Ο.Θ. στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού | Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης | 20.00

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Έκτορα Ταρτανή παρουσιάζει έργα των Σαίνμπεργκ, Θεοδωράκη και Χάυντν. Το ατμοσφαιρικό ‘Νυχτερινό’ για έγχορδα και άρπα του πρωτοπόρου Αυστριακού συνθέτη Άρνολντ Σαίνμπεργκ ανοίγει το πρόγραμμα της βραδιάς. Ακολουθεί μελοποιημένη ποίηση και συγκεκριμένα το έργο ‘Έρως & Θάνατος’ του Μίκη Θεοδωράκη, που αποτελείται από “τέσσερα τραγούδια για τη Μυρτώ” (την αγαπημένη του σύζυγο), σε ποίηση Λορέντζου Μαβίλη και του ίδιου του συνθέτη. Ερμηνεύει η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη. Η συμφωνία αρ.92 του Χάυντν ονομάστηκε ‘της Οξφόρδης’ λόγω της εκτέλεσής της εκεί την ημέρα που ο συνθέτης έλαβε από το Πανεπιστήμιο της πόλης Επίτιμο Διδακτορικό Δίπλωμα.

Πρόγραμμα:
Αrnold Schönberg: Νυχτερινό, για έγχορδα και άρπα
Μίκης Θεοδωράκης: Έρως & Θάνατος, για μέτζο σοπράνο & ορχήστρα εγχόρδων, σε ποίηση Λορέντζου Μαβίλη & Μίκη Θεοδωράκη
Joseph Haydn: Συμφωνία αρ. 92 σε σολ μείζονα, Hob I.92 (‘της Οξφόρδης’)

Διεύθυνση ορχήστρας: Έκτορας Ταρτανής
Μέτζο σοπράνο: Ελένη Βουδουράκη

Κρατήσεις εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b