MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

We Are Chaos: Η διπλή όψη του νέου άλμπουμ του Marilyn Manson

Ο θρύλος της shock rock μίλησε για το καινούριο του άλμπουμ «We Are Chaos» και εξηγεί την έμπνευση πίσω από αυτό.

Monopoli Team

Ο Marilyn Manson, εν όψει του ενδέκατου άλμπουμ του που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου εξηγεί τη γενική ιδέα πίσω από αυτό.

Σε μια πρόσφατη συνεντευξή του στο site Revolver, ο Manson δίνει περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή του δίσκου και το art work που τον συνοδεύει.

Το εξώφυλλο του We Are Chaos, του νέου άλμπουμ του Marilyn Manson

Το εξώφυλλο του We Are Chaos, του νέου άλμπουμ του Marilyn Manson

«Προσπάθησα να θέσω το ύφος που θα έχει ο δίσκος ήδη από την εισαγωγή », εξήγησε. «Γράψαμε 10 τραγούδια, ώστε ο δισκός να αντιμετωπίζεται, με την παραδοσιακή έννοια, όπως ένα LP. Υπάρχει η Α και η Β πλευρά, επειδή το ύφος αλλάζει.»

«Όπως σε μια ταινία ή ένα έργο, υπάρχουν τρεις πράξεις. Και ήμασταν πολύ σαφείς για το πώς τα συνδυάσαμε όλα μαζί, αλλά δεν ήταν δύσκολο. Δεν υπήρχαν επιπλέον τραγούδια που αφήσαμε εκτός.»

Ο Manson μίλησε επίσης για το πώς η δημιουργία του επίσημου artwork του άλμπουμ, το οποίο φιλοτέχνησε ο ίδιος,  είχε ήδη εμπνεύσει τη Β πλευρά του δίσκου, που ο ίδιος ονόμασε «Infinite Darkness».

Εξήγησε επίσης πώς «αναγκάστηκε να γίνει πιο δημιουργικός» κατά τη δημιουργία του «We Are Chaos» καθώς έμενε στο σπίτι κάποιου άλλου ενώ το σπίτι του ανακαινιζόταν.

«Είναι σχεδόν όπως όταν περιορίζεσαι μόνο στη χρήση ασπρόμαυρου και δεν έχεις ολόκληρη την παλέτα χρωμάτων, μεταφορικά και στη μουσική“, δήλωσε ο Manson. Έτσι ήμουν κάπως περιορισμένος, οπότε μπορούσα να πάω μόνο με το σημειωματάριό μου στο στούντιο του Shooter Jennings, που είναι ο συμπαραγωγός.”

“Αυτό που δημιουργήσαμε, συνεπώς, εκεί ήταν συγκεντρωμένη δουλειά, γιατί δεν είχα αντιπερισπασμούς.”

Ο Manson κυκλοφόρησε τον τίτλο του άλμπουμ και το πρώτο single μαζί με ένα αμφιλεγόμενο μουσικό βίντεο που σκηνοθέτησε, φωτογράφισε και επεξεργάστηκε ο Matt Mahurin κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ο Shooter Jennings, ένας συχνός συνεργάτης του Manson στο παρελθόν αναφέρθηκε στο “We Are Chaos” ως “αριστούργημα”.

Όλα όσα αποκάλυψε ο Marilyn Manson για το νέο άλμπουμ του

Ο Marilyn Manson δηλώνει για το νέο άλμπουμ του: «Όταν ακούω το «We Are Chaos” τώρα, μοιάζει σαν να ήταν χθες ή σαν ο κόσμος να επαναλαμβάνεται, όπως πάντα, κάνοντας το ομότιτλο τραγούδι και τις ιστορίες να φαίνονται σαν να τις γράψαμε σήμερα».

«Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε χωρίς να το ακούσει κανείς μέχρι την ολοκλήρωσή του. Υπάρχει σίγουρα μια πλευρά Α και η πλευρά Β με την παραδοσιακή έννοια. Όμως, όπως ένα LP, είναι ένας «επίπεδος κύκλος” και εναπόκειται στον ακροατή να βάλει το τελευταίο κομμάτι του παζλ στην εικόνα των τραγουδιών», συνεχίζει.

Χαρακτηρίζοντας το ως «concept album», ο Manson τονίζει πως ο δίσκος είναι «ο βοηθητικός πλαϊνός καθρέφτης» που δημιούργησε για τον ακροατή, «είναι αυτό που δεν θα κοιτάξουμε. Υπάρχουν τόσα πολλά δωμάτια, ντουλάπες, χρηματοκιβώτια και συρτάρια. Αλλά στην ψυχή ή στο μουσείο αναμνήσεων σου, τα χειρότερα είναι πάντα οι καθρέφτες. Τα θραύσματα και τα φτερά των φαντασμάτων στοίχειωσαν τα χέρια μου όταν έγραψα τους περισσότερους από αυτούς τους στίχους», περιγράφει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEutopia: Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ των Massive Attack12.09.2018

«Δημιουργώντας αυτό το δίσκο, έπρεπε να σκεφτώ: «Εξημέρωσε την τρέλα σου, ράψε το κοστούμι σου. Προσπάθησε να προσποιηθείς ότι δεν είσαι ζώο”, αλλά ήξερα ότι η ανθρωπότητα είναι η χειρότερη από όλους. Το να νιώθεις λύπηση είναι σαν να κάνεις φόνο. Τα δάκρυα είναι η μεγαλύτερη εξαγωγή του ανθρώπινου σώματος» καταλήγει ο Marilyn Manson.

Πηγή: NME

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b