MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

O Γουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν «αναμφίβολα bisexual», σύμφωνα με ερευνητές

Μελετητές πραγματοποίησαν μια νέα ανάλυση στα έργα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, του σημαντικότερου δραματουργού παγκοσμίως, φέρνοντας στο φως νέα στοιχεία σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.

Monopoli Team

Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ο εθνικός ποιητής της Αγγλίας και ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς παγκοσμίως, φαίνεται να ήταν στην πραγματικότητα bisexual, σύμφωνα με τους νέους ισχυρισμούς των ερευνητών και μελετητών του έργου του.

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφοροι ισχυρισμοί σχετικά με την σεξουαλική ζωή του συγγραφέα, ωστόσο αυτή την φορά τα ευρήματα, που πρόκειται να δημοσιευθούν σε ένα βιβλίο αργότερα φέτος, αποκαλύπτουν ότι ο Σαίξπηρ είχε σχέσεις με γυναίκες, αλλά και άνδρες κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Αν Χάθαγουεϊ, ο οποίος διήρκησε συνολικά 34 χρόνια.

Πώς προέκυψαν οι ισχυρισμοί

Σύμφωνα με την Telegraph ο καθηγητής σερ Στάνλεϊ Γουέλς και ο δρ Πωλ Έντμοντσον ανέλυσαν τα 154 σονέτα του Σαίξπηρ από την έκδοση του 1609 μ.Χ. και τα τοποθέτησαν κατά την χρονολογική σειρά που πιθανότατα τα συνέθεσε. Πρόσθεσαν μάλιστα και τα σονέτα από τα θεατρικά του έργα και κατέληξαν συνολικά σε 182, που δημιουργήθηκαν από το 1578 μ.Χ. και μετά.

Από όλη αυτή την έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αντίληψη πως ο Σαίξπηρ είχε εμμονή μ’ έναν «όμορφο νέο», που του στέρησε την ερωτική συντροφιά της «μαύρης καλλονής», που απολάμβανε, είναι λανθασμένη και αντ ‘αυτού ισχυρίζονται ότι οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες χρησιμοποιήθηκαν ως αναφορά σε πολλά πρόσωπα.

«Η γλώσσα της σεξουαλικότητας σε μερικά από τα σονέτα, που σίγουρα απευθύνονται σε άνδρα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο Σαίξπηρ ήταν bisexual», αναφέρει ο δρ Έντμοντσον.

«Είναι της μόδας, από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, η άποψη ότι ο Σαίξπηρ ήταν ομοφυλόφιλος. Αλλά ήταν παντρεμένος κι είχε παιδιά. Ορισμένα απ’ αυτά τα σονέτα απευθύνονται σε γυναίκες και άλλα σε άνδρες. Κι ο όρος bisexual φαίνεται ότι είναι αυτός που ταιριάζει περισσότερο».

Η σεξουαλικότητα του Σαίξπηρ φαίνεται να αποτελεί πηγή ενδιαφέροντος για τους ακαδημαϊκούς εδώ και πολλά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑQuiz: Tσέκαρε τις γνώσεις σου στα έργα του Σαίξπηρ12.09.2018

Τα «Άπαντα των σονέτων του Σαίξπηρ» θα εκδοθούν από το Cambridge University Press στις 10 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: https://www.independent.co.uk/

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b