MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 6 προτάσεις για την Παρασκευή 21 Αυγούστου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020.

προτάσεις
«Ο Συλλέκτης», του Μαρκ Χήλυ | Φωτογραφία: 77 Films
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Συλλέκτης», του Μαρκ Χήλυ στο Θέατρο Αθηνά

Το καθηλωτικό μυθιστόρημα του Τζων Φώουλς, «Ο Συλλέκτης»,  επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνά στη διασκευή του Μαρκ Χήλυ σε μια παράσταση μ’ έντονο το στοιχείο του ψυχολογικού θρίλερ.Το έργο παρακολουθεί τον Κλεγκ, έναν ανήσυχο και φιλόδοξο νεαρό ταπεινής καταγωγής, που δεν κατάφερε ποτέ να ενταχθεί κοινωνικά. Μοναδική του διέξοδος η συλλογή πεταλούδων. Όταν θα κερδίσει ένα λαχείο, θ’ απαγάγει και θα φυλακίσει για έναν μήνα τη Μιράντα, μια νεαρή φοιτήτρια Καλών Τεχνών, με την οποία τον χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 | 21:30
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10. Τηλ. 2108237330

«Κι εγώ σ’αγαπώ …», του Doug Lucie στο Θέατρο Χυτήριο (προαύλιο)

Μια δυναμική παράσταση με ένα θίασο που απαντά στα ερωτήματα των σχέσεων φιλίας και έρωτα. Ό,τι πιο σημαντικό στις μέρες μας το «σ ‘ αγαπώ» και καθόλου ευνόητο το «κι εγώ σ’αγαπώ» .. όλοι τρέχουμε με κεκτημένη ταχύτητα και συμπαρασύρουμε σχέσεις, αισθήματα, όρκους φιλίας και πίστης. Με πρωταρχικό κριτήριο την αλήθεια και τη συνέπεια λόγων και πράξης, σε αυτό το έργο καλούμαστε ως θεατές να κοιτάξουμε στον καθρέφτη της ψυχής μας και να μπούμε στη διαδικασία να θυμηθούμε πόσες  φορές προδώσαμε το «σ’αγαπώ» που είπαμε.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 | 22:30
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Χυτήριο Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210 3412313

προτάσεις

«Κι εγώ σ’αγαπώ …», του Doug Lucie | Φωτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης

«Σεξ Λεξικόν, η επιστήμη του έρωτα» του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου στο θερινό θέατρο Λαμπέτη

Ο Τάκης (Γιώργος Αμούτζας) και η Κάτια (Ήρα Παπακωνσταντίνου), δύο ερωτευμένοι δεκαεπτάχρονοι στην εποχή του 1978, θα κάνουν τη βουτιά τους στην υπέροχη τρικυμία του έρωτα. Μέσα από αυτό το ταξίδι, που οργανώνουν καιρό, με προορισμό την πρώτη τους φορά, οι δύο ήρωες θα αναμετρηθούν και θα αναμετρήσουν τα «εγώ» τους. Ο πανικός της άγνοιας θα τους οδηγήσει σε ένα ηθικοπλαστικό λυσάρι, παλαιών αρχών, στο «Σεξ Λεξικόν». Αυτό το «αναχρονιστικό, οπισθοδρομικό, παλαιομοδίτικο λεξικό» θα τους βάλει σε μεγάλους μπελάδες.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 | 21:30
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ – 15€ | Προπώληση: viva.gr
Θερινό θέατρο Λαμπέτη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αθήνα. Τηλ: 21 0646 3685

«Μένουμε…ταπί», του Δημήτρη Χαλιώτη στο Από Κοινού Θέατρο

Η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος, η Αγγελική Ξένου και ο Ανδρέας Βελέντζας αλλάζουν ρόλους και προσωπεία στην εποχή του κορονοϊού και της καραντίνας σε μία πολιτικοκοινωνική επιθεώρηση για όσα παράλογα και τραγελαφικά ζούμε. Μία ηλικιωμένη που επιμένει να… μένει σπίτι, η έμπιστη σύμβουλος της Υπουργού Παιδείας Θεοπίστη Προσκυνίδου, το «ανασυγκροτημένο» μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κικίτσα Σκρουμπέλη, ένας ΜΑΤατζής που έχει μάθει να δέρνει και να τον χειροκροτούν, μία φανατική θαυμάστρια του Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς… αυτοπροσώπως μας δίνουν ραντεβού φέτος το καλοκαίρι στην αυλή του Από Κοινού.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 | 21:15
Τιμή Εισιτηρίου: 15€ | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Από Κοινού, Ευπατριδών 4, Κεραμεικός | Τηλέφωνο: 21 1405 7249

«Σεξ Λεξικόν, η επιστήμη του έρωτα» του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου | Φωτογραφία: Μάνος Ξηρουχάκης

ΣΙΝΕΜΑ

Park Your Cinema: «Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθιές» (1953) στο ΚΠΙΣΝ

Για πέμπτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το πολυαγαπημένο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ Park Your Cinema σας προτείνει κλασικές ταινίες ρεπερτορίου, τις οποίες ίσως ανακαλύψετε για πρώτη φορά ή θα έχετε την ευκαιρία να ξαναδείτε σε μεγάλη οθόνη.

Δύο αρτίστες και καλές φίλες, η Lorelei και η Dorothy, κάνουν μία κρουαζιέρα με προορισμό το Παρίσι και αναστατώνουν τους συνταξιδιώτες τους, με την πλειοψηφία του ανδρικού φύλου να θέλει να τις κάνει δικές του. Θα χρειαστούν πολλά… διαμάντια! Οι Jane Russell και Marilyn Monroe λάμπουν σε τούτη την κλασική μουσική κωμωδία, διασκευή του ομώνυμου θεατρικού μιούζικαλ του 1949, η οποία περιλαμβάνει αμέτρητες τραγουδιστικές επιτυχίες και αγέραστα χορευτικά νούμερα, από το «Diamonds Are a Girl’s Best Friend» μέχρι το «Bye Bye Baby». Σκηνοθεσία: Howard Hawks

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 | 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα. | www.snfcc.org

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Είσοδος & Ξενάγηση στα Highlights των μονίμων συλλογών του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

To Μουσείο Kυκλαδικής Τέχνης καθιερώνει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 12:30–13:00, ξεναγήσεις στα Highlights των Μονίμων Συλλογών του, με το εισιτήριο εισόδου στο μουσείο. Oι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μέσα σε μισή ώρα όλα τα αριστουργήματα του Μουσείου- τα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα της Κυκλαδικής Συλλογής (3200-2000 π.Χ.), της Αρχαίας Ελληνικής Συλλογής (2000 π.Χ. – 395 μ.Χ.) και της Αρχαίας Κυπριακής Συλλογής (3900 π.Χ. – 6ος αιώνας μ.Χ.). Η ξενάγηση πραγματοποιείται και στους τέσσερις ορόφους του Μουσείου.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 | 12:30 – 13:30
Εισιτήρια: Από 3,5€ | Προπώληση: viva.gr
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα. Τηλ: 2107228321-3

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b