MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 6 προτάσεις για την Τετάρτη 19 Αυγούστου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020.

προτάσεις
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

«Το Υπέροχό μου Διαζύγιο», της Τζεραλντίν Άρον στο Θέατρο Χυτήριο

Η κωμωδία «Το υπέροχό μου διαζύγιο» της Τζεραλντίν Άρον σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, παρουσιάζεται στον κήπο του Θεάτρου «Χυτήριο». Ένας απολαυστικός μονόλογος που κινείται από το δάκρυ στο γέλιο και φωτίζει με ειλικρίνεια όλες εκείνες τις κωμικές, τρυφερές, γλυκόπικρες και δραματικές ψυχολογικές μεταπτώσεις μιας καθημερινής ηρωίδας, μιας γυναίκας σαν κι εμάς που δεν σταματά να διεκδικεί το δικαίωμα στο όνειρο και την ευτυχία.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 | 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: Από 12€ | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Χυτήριο – Προαύλιο, Ιερά Οδός 44, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0341 2313

«Ισμήνη», του Γιάννη Ρίτσου στη Θεατρική Λύση

Ο Γιάννης Ρίτσος τοποθετεί την Ισμήνη μέσα σε ένα αρχοντικό απέναντι σε έναν νεαρό επισκέπτη.  Αφού περιγράψει την καθημερινότητά της και το πώς αισθάνεται μέσα σε αυτήν, η Ισμήνη ανατρέχει στα συγγενικά της πρόσωπα, εκφέροντας μια άποψη για το κάθε ένα από αυτά. Μέσα από την παρουσίαση των καταστάσεων και των συναισθημάτων που φέρει γι αυτά, δομείται ένας ολόκληρος κόσμος, αυτός του παρελθόντος και ιδιαίτερα όταν με την αναφορά της πλαισιώνει αυτό το κάδρο με αναμνήσεις από την παιδική ηλικία.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 | 19:00
Τιμή Εισιτηρίου: Από 5€ | Προπώληση: viva.gr
Θεατρική Λύση, Παραμυθίας 28-30, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2114013923

προτάσεις

«Μένουμε…ταπί»

«Μένουμε…ταπί», του Δημήτρη Χαλιώτη στο Από Κοινού Θέατρο

Η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος, η Αγγελική Ξένου και ο Ανδρέας Βελέντζας αλλάζουν ρόλους και προσωπεία στην εποχή του κορονοϊού και της καραντίνας σε μία πολιτικοκοινωνική επιθεώρηση για όσα παράλογα και τραγελαφικά ζούμε. Μία ηλικιωμένη που επιμένει να… μένει σπίτι, η έμπιστη σύμβουλος της Υπουργού Παιδείας Θεοπίστη Προσκυνίδου, το «ανασυγκροτημένο» μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κικίτσα Σκρουμπέλη, ένας ΜΑΤατζής που έχει μάθει να δέρνει και να τον χειροκροτούν, μία φανατική θαυμάστρια του Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς… αυτοπροσώπως μας δίνουν ραντεβού φέτος το καλοκαίρι στην αυλή του Από Κοινού.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 | 21:15
Τιμή Εισιτηρίου: 15€ | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Από Κοινού, Ευπατριδών 4, Κεραμεικός | Τηλέφωνο: 21 1405 7249

«Διάλεξε», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Βασισμένη στην κλασική κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, «Το Καφενείο», η παράσταση «Διάλεξε», σε μετάφραση – σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, αποτελεί μια ευφυέστατη φαρσοκωμωδία που σκιαγραφεί τα καθημερινά προβλήματα, τους έρωτες και τους καβγάδες του μικρόκοσμου της νύχτας. Η δράση του έργου μεταφέρεται στο σήμερα – και πιο συγκεκριμένα σ’ ένα καλοκαιρινό πάρτι: δηλαδή, σ’ έναν τόπο συνάντησης θαμώνων αλλά και περαστικών στο κέντρο μιας σύγχρονης πρωτεύουσας, οι οποίοι τσακώνονται, φλερτάρουν, τζογάρουν, τραγουδούν, χορεύουν και κουτσομπολεύουν.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 | 21:30
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€, μειωμένη 10€ για ΑΜΕΑ, φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους
Προπώληση: viva.gr
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106,Αμπελόκηποι | Τηλ: 2106435706

«Διάλεξε», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν

ΣΙΝΕΜΑ

Καλοκαίρι 2020: Πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στο Άλσος Περιστερίου

«Έρωτας αλά Καταλανικά», Ισπανική κωμωδία 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′, Σκηνοθεσία: Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάζαρο.

Η πανέμορφη Βάσκα Αμάγια, μετά των χωρισμό της από τον Ράφα, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον καινούργιο Καταλανό φίλο της Πάου. Ο πατέρας της Κόλντο, ωστόσο, ταξιδεύει μέχρι τη Σεβίλλη για να πείσει τον πρώην σύντροφό της κόρης του να προσπαθήσει να σταματήσει αυτόν τον γάμο.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 | 20:30
Ελεύθερη Είσοδος
Άλσος Περιστερίου – Στάση Μετρό «Ανθούπολη»

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Είσοδος & Ξενάγηση στα Highlights των μονίμων συλλογών του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

To Μουσείο Kυκλαδικής Τέχνης καθιερώνει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 12:30–13:00, ξεναγήσεις στα Highlights των Μονίμων Συλλογών του, με το εισιτήριο εισόδου στο μουσείο. Oι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μέσα σε μισή ώρα όλα τα αριστουργήματα του Μουσείου- τα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα της Κυκλαδικής Συλλογής (3200-2000 π.Χ.), της Αρχαίας Ελληνικής Συλλογής (2000 π.Χ. – 395 μ.Χ.) και της Αρχαίας Κυπριακής Συλλογής (3900 π.Χ. – 6ος αιώνας μ.Χ.). Η ξενάγηση πραγματοποιείται και στους τέσσερις ορόφους του Μουσείου.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 | 12:30 – 13:30
Εισιτήρια: Από 3,5€ | Προπώληση: viva.gr
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα. Τηλ: 2107228321-3

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b