MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Τα μέλη των Fleetwood Mac τιμούν την μνήμη του Peter Green

Ο Peter Green, θρυλικός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac, έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουλίου σε ηλικία 74 ετών, και τα μέλη του συγκροτήματος τιμούν την μνήμη του.

Monopoli Team

Ο Peter Green, ένας από τους πιο θρυλικούς κιθαρίστες όλων των εποχών και παράλληλα ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 25 Ιουλίου, σε ηλικία 73 ετών “ήσυχα στον ύπνο του” και ο κόσμος της μουσικής βυθίστηκε σε θλίψη.

Ο κιθαρίστας ίδρυσε το θρυλικό συγκρότημα Fleetwood Mac το 1967 με τους Mick Fleetwood, John McVie και Jeremy Spencer, ενώ μαζί κυκλοφόρησαν τα τρία πρώτα τους άλμπουμ. Μάλιστα, ο Green έγραψε το τραγούδι Albatross, το μοναδικό νούμερο 1 χιτ του συγκροτήματος, καθώς και δύο ακόμη κλασικά τραγούδια, το Black Magic Woman και το Oh Well.

Ο Peter Green αναγκάστηκε τελικά να εγκαταλείψει το συγκρότημα το 1971 μετά από προβλήματα που αντιμετώπιζε με την ψυχική του υγεία. Τελικά διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και αφιερώθηκε σε ένα “πνευματικό μονοπάτι” όπως έλεγε και ο ίδιος. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έζησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τι δήλωσαν τα υπόλοιπα μέλη των Fleetwood Mac για τον Peter Green
Ο Peter Green με τους Fleetwood Mac σε μουσική εμφάνιση

Ο Peter Green με τους Fleetwood Mac σε μουσική εμφάνιση

Ο πρώτος που μίλησε για τον αγαπημένο του φίλο, όπως τον αποκαλούσε, ήταν ο Mick Fleetwood, βετεράνος του συγκροτήματος. Σε δήλωση στο περιοδικό Rolling Stone, έγραψε: “Για εμένα, και για κάθε πρώην και νυν μέλος των Fleetwood Mac, ο χαμός του Peter είναι μεγάλος. Ο Peter ήταν ο άνδρας που ξεκίνησε το συγκρότημα μαζί με εμένα τον John και τον Jeremy. Κανείς δεν έχει μπει στους Mac χωρίς σεβασμό στον Peter και το ταλέντο του, και στο γεγονός ότι η μουσική του έλαμπε δυνατά και πάντα είχε απίστευτο πάθος. Peter, θα μου λείψεις, αλλά μπορείς να αναπαυθείς εν ειρήνη τώρα, η μουσική σου θα ζει για πάντα.”

Ο Jeremy Spencer, επίσης ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac δήλωσε: “Ακούγοντας για τον θάνατο του Peter, θυμήθηκα το τελευταίο μας τηλεφώνημα τον Μάρτιο. Ήταν, όπως συνηθίζαμε, μία ευχάριστη επικοινωνία για διάφορα θέματα. Πιστεύω ότι τώρα βρίσκει την ειρήνη τώρα που στερήθηκε εδώ. Του χρωστάω πολλά, μου έμαθε την σημασία των συναισθημάτων και της λακωνικότητας στη μουσική.”

Άλλο ένα θρυλικό μέλος των Fleetwood Mac που τίμησε την μνήμη του Peter Green ήταν και η Stevie Nicks, που μπορεί να μπήκε στο συγκρότημα πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του, εκείνος όμως ήταν “ένας από τους λόγους που αποφάσισε να μπει στο συγκρότημα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο “Albatross” των Fleetwood Mac…12.09.2018

Συγκεκριμένα είπε: “Λυπάμαι πολύ που ακούω για τον θάνατο του Peter Green. Μετανιώνω που ποτέ δεν μπόρεσα να μοιραστώ τη σκηνή μαζί του. Πάντα το ευχόμουν στην καρδιά μου ότι αυτό θα συνέβαινε. Όταν άκουσα για πρώτη φορά τους δίσκους των Fleetwood Mac, παρασύρθηκα από το παίξιμο του. Η κληρονομιά του θα ζήσει για πάντα και θα γραφτεί στα βιβλία του Rock n Roll”.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b