MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους

Η χρήση υποχρεωτικής μάσκας ισχύει εδώ και κάποιους μήνες σε αρκετούς κλειστούς χώρους, με ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση των χώρων αυτών.

Monopoli Team

Πού είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε μάσκα

Με την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επανεκκίνηση της χώρας έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουλίου η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική ακόμα και στα σούπερ μάρκετ, από εργαζομένους αλλά και από πελάτες.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε πού είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε την μάσκα μας, διότι εκτός από θέμα υγείας είναι και θέμα…προστίμου που θα πληρώσουμε εάν δεν τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Οι χώροι που πρέπει να φοράμε μάσκα καθώς και τα πρόστιμα:

1) Σούπερ μάρκετ με πρόστιμο 150€.
2) Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με πρόστιμο 150€.
3) Στο ταξί με πρόστιμο των 150€.
4) Στα κομμωτήρια με πρόστιμο 1.000€ αν δεν διαθέτει κατάλογο με τα ραντεβού, πρόστιμο 150€ για μη τήρηση αποστάσεων και μη χρήσης μάσκας.
5) Στα πλοία και στα αεροπλάνα, για επιβάτες χωρίς μάσκα.
6) Στα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής δεν επιτρέπεται η είσοδος χωρίς μάσκα.
7) Για τις επισκέψεις στα μουσεία υπάρχει σύσταση για τη χρήση της μάσκας, ωστόσο σε κάποια μουσεία, όπως αυτό της Ακρόπολης, είναι υποχρεωτική.

Ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα, η κυβέρνηση βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην απόφαση για χρήση της υποχρεωτικής μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους. Μετά τα σούπερ μάρκετ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζει πως εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, όπως τα εμπορικά κέντρα, αλλά και οι εκκλησίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα μέτρα έχουν χαλαρώσει αρκετά και ο κόσμος είναι λιγότερο προσεκτικός, το τελευταίο διάστημα. Ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων έχει αρχίσει να ανησυχεί τους ειδικούς και η χαλάρωση των πολιτών, ίσως, επιφέρει άσχημα αποτελέσματα. Η κατάσταση αυτή είναι η αιτία που, ίσως, χρειαστεί η επαναφορά και η ισχύς της υποχρεωτικής μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους. Αναμένεται περισσότερη σχετική ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚορονοϊός και Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: Online δράσεις από το Ίδρυμα Ωνάση12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b