MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς γιόρτασαν τα 50 χρόνια Pride οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας;

Ας δούμε με ποιον τρόπο οι πιο διάσημοι οίκοι μόδας αποφάσισαν να στηρίξουν την LGBTQIA+ κοινότητα τον Ιούνιο, τον μήνα του Pride.

φωτογραφία: Ugg
φωτογραφία: Ugg
Monopoli Team

Με όλα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ -και σε όλο τον κόσμο- αυτή τη στιγμή, το Pride και οι μαζικές διαδηλώσεις για την στήριξη της LGBTQIA+ κοινότητας και των μαύρων μελών της τον φετινό Ιούνιο (μήνας Pride) ήταν σίγουρα μια υπενθύμιση για τις ρίζες του Pride και την ιστορική του σχέση με τις διαδηλώσεις για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα, ένας μεγάλος αριθμός από διάσημα brands αποφάσισε να δείξει την υποστήριξή του στην queer κοινότητα, είτε με ειδικές συλλογές με θέμα το Pride, είτε με δωρεές σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα οποία, εν όψει του COVID-19, έχουν γίνει πιο σημαντικά από ποτέ.

#CONVERSE

View this post on Instagram

More Color, More Pride.⁣⁣⁣ ⁣ Because every story is important and representation matters, @Dapper_Stemme shares the meaning of the More Color, More Pride flag, which she originally concepted and popularized in 2017.⁣⁣⁣ ⁣ Converse’s 2020 Pride Collection is inspired by the More Color, More Pride flag and will support our global and local LGBTQIA+ youth partners: @ItGetsBetter, @BAGLY_Inc, @OUTMetroWest, and @AliForneyCenter.⁣⁣⁣ ⁣ We’ll be celebrating with Pride on our channels every weekend. Be the first to see our new Pride collection, available May 29 at 10am EST on Converse.com. #ConversePride #WeAreAllStars⁣⁣

A post shared by Converse (@converse) on

Αντλώντας έμπνευση από τη σημαία της Amber Hikes «More Color, More Pride» (η οποία επεκτείνει τα χρώματα του ουράνιου τόξου της αρχικής σημαίας Pride για να συμπεριλάβει μια μαύρη και καφέ λωρίδα της κοινότητας Black και Latinx LGBTQIA +), η Converse κυκλοφόρησε μια νέα σειρά, η οποία μάλιστα στηρίζει παγκόσμιες και τοπικές κοινότητες queer νέων, όπως την οργάνωση “It Gets Better”.

#BURBERRY

Η Burberry από την άλλη κυκλοφόρησε μια ταινία μικρού μήκους, για να γιορτάσει το Pride. Στο βίντεο βλέπουμε μέλη της κοινότητας να χορεύουν στον ρυθμό του τραγουδιού “Free” της Ultra Nate. Ο εορτασμός της «αγάπης και της ελευθερίας» του βίντεο είναι ξεκάθαρος.

#CALVIN KLEIN

Για τον εορτασμό του Pride, ο Calvin Klein ξεκίνησε μια συλλογή  με εσώρουχα με ουράνιο τόξο και ένωσε τις δυνάμεις του με την οργάνωση OutRight Action International για την υποστήριξη ατόμων LGBTQIA + που επηρεάζονται από το COVID-19.

#DIESEL

View this post on Instagram

How free do you feel on a scale from 1 to ?? #diesel #forsuccessfulliving

A post shared by Diesel (@diesel) on

Η Diesel κυκλοφόρησε επίσης μια ταινία μικρού μήκους που μιλάει για την εμπειρία μιας τρανς γυναίκας, και συγκεκριμένα πώς είναι μεγαλώνει, να μεταβαίνει και τελικά να γίνεται μοναχή, αναφερόμενη επίσης στον τρόπο με τον οποίο η εκκλησία αντιμετωπίζει τα τρανς άτομα. Παράλληλα με την ταινία, η Diesel κυκλοφόρησε επίσης μια συλλογή με τζιν, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο San Francisco LGBT Community Center και στην TGEU (Transgender Europe).

#COACH

Παράλληλα με μια συλλογή από πλεκτά, μπλουζάκια και δερμάτινες τσάντες με ουράνιο τόξο, ο Coach προσκάλεσε τους Kim Petras, Rickey Thompson και Bob the Drag Queen σε μία εκστρατεία Pride, με καθένα από τους ηθοποιούς να γυρίζουν τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους μέσα στην καραντίνα.

#LEVI’S

Η Levi’s έβγαλε μια συλλογή Pride μαζί με μια καμπάνια διάρκειας ενός μήνα με τίτλο Use Your Voice, ένα παράδειγμα για το πώς μόνο μια φωνή μπορεί να ανυψώσει άλλες δεκάδες χιλιάδες.

#NIKE

View this post on Instagram

⠀ ⠀ Being on our Team means we’re in this together. United in solidarity. Unstoppable in the pursuit of equality. Prevailing through obstacles. Creating change despite adversity. Reclaiming our spaces. Celebrating the Black roots of Pride. Leading by example, for the next generation. We honor the strength and creativity of the LGBTQIA+ community. Let’s ensure a future where we can ALL #BeTrue. #UntilWeAllWin ⠀ This year’s BeTrue campaign spotlights six athletes, who together form a winning team of advocates & role-models: @afranch23, @bougardd, @itsaquintonthing, @napoleonjinnies, @pinkmantaray, and @tierna_davidson. ⠀ Link in bio to learn more. ⠀ ? @dielamb ? @lotic ?️ @jusss_precious ? @larissabechtold

A post shared by Nike (@nike) on

Για τον εορτασμό του μήνα Pride, η Nike παρουσίασε μια συλλογή με τα πιο εμβληματικά πάνινα παπούτσια της που ανανεώθηκαν με τα χρώματα της σημαίας «More Color, More Pride» της Amber Hikes.

#UGG

Η εταιρία Ugg από την άλλη κυκλοφόρησε μια συλλογή με fluffy παντόφλες με ουράνια τόξα, ενώ δώρισε 125 χιλιάδες δολάρια στην οργάνωση GLAAD, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που προωθεί την αποδοχή και την ισότητα της κοινότητας.

Πηγή: dazzeddigital

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b