MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Σε δημοπρασία οι ερωτικές επιστολές της Κάθριν Χέπμπορν και του Χάουαρντ Χιουζ

Πάνω από 55 επιστολές που έγραψε η ηθοποιός Κάθριν Χέπμπορν στον επιχειρηματία Χάουαρντ Χιουζ, καθώς και ένα δακτυλίδι αρραβώνων, βγαίνουν σε δημοπρασία.

Monopoli Team

Ένας μεγάλος έρωτας σφραγίστηκε στις επιστολές που έγραψε η σπουδαία ηθοποιός (και κάτοχος των περισσότερων Όσκαρ ερμηνείας στην ιστορία του θεσμού) Κάθριν Χέπμπορν, στον εκκεντρικό επιχειρηματία του κινηματογράφου, Χάουαρντ Χιουζ.

Τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν

Οι επιστολές θα βγουν σε δημοπρασία στις 23 Ιουλίου, από τον οργανισμό Profiles in History, στο Λος Άντζελες. Η αξία τους εκτιμάται στα 15.000 δολάρια και θα δημοπρατηθούν μαζί με ένα διαμαντένιο δακτυλίδι αρραβώνων που προσέφερε ο Χιουζ στη Χέπμπορν το 1938 και η τιμή του εκτιμάται στα 20.000-30.000 δολάρια.

Κάθριν Χέπμπορν

Άλλα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνουν το δίχρωμο μπουφάν που φορούσε ο Χιουζ, όταν οδηγούσε το τεράστιο ιπτάμενο σκάφος Spruce Goose, το καπέλο fedora, σήμα- κατατεθέν του και τα συμβόλαια που είχε υπογράψει για πολλές ταινίες.

Χάουαρντ Χιουζ

Ο Μπράιαν Τσέινς, επικεφαλής παρακαταθηκών στο Profiles in History, είπε πως τα αντικείμενα είναι σπάνια, λόγω του προσωπικού χαρακτήρα τους. «Έχουμε πάνω από 55 χειρόγραφες επιστολές, ερωτικά σημειώματα, σημειώματα στο κρεβάτι, από την Κάθριν Χέπμπορν. Ήταν εραστές για περίπου ένα ή ενάμιση χρόνο, από το 1937 έως το 1938 και είναι πολύ ενδιαφέροντα», ανέφερε.

Ο έρωτας που έγινε ταινία

Ο Χιουζ και η Χέπμπορν δεν παντρεύτηκαν ποτέ, όμως η ερωτική ιστορία τους, που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2004, με την ταινία «Ιπτάμενος Κροίσος» του Μάρτιν Σκορσέζε, μονοπώλησε τα φώτα της δημοσιότητας εκείνη την εποχή. Στη ταινία το ζευγάρι υποδύονταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία είχε βραβευτεί με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 2005.

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Κέιτ Μπλάνσετ, ως Χάουαρντ Χιουζ και Κάθριν Χέπμπορν στην ταινία «Ιπτάμενος Κροίσος».

Τον αποκαλούσε με ψευδώνυμα…

Η Κάθριν Χέπμπορν συνήθιζε να χρησιμοποιεί ονόματα κατοικίδιων και ψευδώνυμα όπως «ποντικάκι της εξοχής» (C. Mouse) όταν υπέγραφε τις επιστολές, ενώ δεν σταματούσε να απευθύνεται στον εκατομμυριούχο επιχειρηματία με εγκωμιαστικά σχόλια. Σε επιστολές της τον αποκαλεί «το πιο εξαίρετο αφεντικό της», «ευφυέστατο όπως ο Αϊνστάιν» και «γεμάτο χάρη σαν γαζέλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚάθριν Χέπμπορν: Η δυναμική σταρ που άνοιξε το δρόμο για τις γυναίκες στο Χόλυγουντ12.09.2018

Τα γράμματα και το δαχτυλίδι αρραβώνων αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης συλλογής εγγράφων και προσωπικών αντικειμένων του Χιουζ, που αποκτήθηκαν από την οικογένεια του Vernon C. Olson, ο οποίος ήταν ιδιωτικός λογιστής του επιχειρηματία.

 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b