MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

“Τα κτήρια της Αθήνας”: Ανακαλύψτε την Αθήνα με το νέο app της Monumenta

Το νέο app της Monumenta μας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε κτήρια νεοκλασικά, μοντέρνα, εκλεκτικιστικά, με μικρές και μεγάλες ιστορίες

Monopoli Team

Από την Ρηγίλλης ως τη Λουκιανού, από την Σπευσίπου ως την Στρατηγού Καλάρη. Από την Διδότου ως την Παρθενώνος. Από τα Ιλίσσια, στο Κολωνάκι, τα Εξάρχεια, το Παγκράτι, το Ψυχικό, τα Πατήσια έως την Κυψέλη. Από το 2013 οι αρχιτέκτονες και οι αρχαιολόγοι της Monumenta ξεκίνησαν να καταγγράφουν ακούραστα τον αθηναϊκό αρχιτεκτονικό πλούτο.

Τώρα, με την νέα εφαρμογή που δημιούργησαν μπορούμε να ανακαλύψουμε κι εμείς τα κτήρια της Αθήνας! Η δωρεάν και εύκολη σε χρήση εφαρμογή προσφέρει περιηγήσεις και πληροφορίες για τα κτήρια της Αθήνας της περιόδου 1830-1940.

Έτσι, ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να δει αν βρίσκεται κοντά σε κάποια από αυτά, να ψάξει το κτήριο που τον ενδιαφέρει και να το αποθηκεύσει στα αγαπημένα του. Κτήρια νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά, μοντέρνα, κάθε χρήσης, με μικρές και μεγάλες ιστορίες είναι πια προσβάσιμα στους κατοίκους, τους επισκέπτες, τους περιπατητές της πόλης!

Η εφαρμογή διαθέτει και δύο έξτρα λειτουργίες:
  • Μοιράσου μια πληροφορία” : Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει πληροφορίες, ώστε να εμπλουτίσει το δελτίο και την ιστορία του κτηρίου
  • Λειτουργία επίσκεψης ” Προτεινόμενες διαδρομές” : Επιτρέπει την αποθήκευση αγαπημένων διαδρομών με κτήρια της περιόδου 1830-1940
Ανακαλύψτε το νέο app της Monumenta

Ανακαλύψτε το νέο app της Monumenta

Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες των κτηρίων προέρχονται από την ψηφιακή βάση δεδομένων-ιστοσελίδα www.docathens.org. Στη βάση καταχωρίστηκαν 10.600 κτήρια, όσα δηλαδή διατηρούνται στις επτά δημοτικές κοινότητας της Αθήνας, τα οποία καταγράφηκαν και μεγάλο μέρος αυτών τεκμηριώθηκε την περίοδο 2013-2020 από τη MONUMENTA. Η ανάρτηση των κτηρίων στη βάση δεδομένων γίνεται σταδιακά. Πάνω από 2.000 κτήρια είναι διαθέσιμα. Νέο υλικό και νέα κτήρια αναρτώνται κάθε εβδομάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμε μια βόλτα στα κτήρια – μνημεία της Αθήνας;12.09.2018

Η εφαρμογή έγινε στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Καταγραφή, τεκμηρίωση και ανάδειξη κτηρίων του 19ου και 20ου αιώνα στην Αθήνα» με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κατεβάστε το app για apple συσκευές εδώ, για android συσκευές εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Monumenta

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b