MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

40 χρόνια Αρκάς τον Αύγουστο στην Άνδρο

Έκθεση με αντιπροσωπευτικές γελοιογραφίες και σκίτσα του Αρκά θα παρουσιαστούν στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως

author-image Σπύρος Κακουριώτης

Ο ενεργός σχολιασμός της πολιτικής επικαιρότητας στις προηγούμενες εκλογές έκαναν πολλούς και πολλές να πιστέψουν ότι έχασε το χιούμορ του· άλλους ότι έχασε την πολιτική του διορατικότητα. Η επαναφορά του Αρκά στην «κανονικότητα», με την εμφάνιση ενός νέου ήρωα, του Θανασάκη, ενός γκρινιάρη (και τσεβδού) πιτσιρικά, μονίμως ερωτευμένου με την «Θίθυ» και τις… πατάτες τηγανητέθ, διέλυσε τις αμφιβολίες των φίλων των κόμικς του.

Σχεδόν σαράντα χρόνια χωρίζουν τον Κόκορα, τη θρυλική σειρά με την οποία πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό κόμικς Βαβέλ, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, από τον σημερινό Θανασάκη. Στο μεταξύ διάστημα, έκαναν την εμφάνισή τους ο Ισοβίτης, τα σπουργίτια από τις Χαμηλές πτήσεις, ο Καστράτο με τη Λουκρητία του, κι άλλοι πολλοί χάρτινοι ήρωες, καθώς και δύο θεατρικά έργα (Εχθροί εξ αίματος, 2007, και Βιολογικός μετανάστης, 2011).

Αντιπροσωπευτικά σκίτσα από την σαραντάχρονη πορεία του στα κόμικς, μαζί με γελοιογραφίες θα παρουσιαστούν αυτό το καλοκαίρι στη Χώρα της Άνδρου, στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, από την 1η Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2020. Η ιδέα και η επιμέλεια της έκθεσης ανήκουν στην ιστορικό τέχνης Αθηνά Σχινά.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b