ΣΥΝΤΑΓΗ
Σπιτική μπουγάτσα από το food blog For the taste of it
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα!

Σπιτική μπουγάτσα
Monopoli Team
06.06.2020
Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ψιλό (12 φύλλα)
- 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 2 ποτήρια νερό
- 5 βανίλιες σε σκόνη (1,5 γρ. η καθεμία)
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί με πινέλο και τοποθετούμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας καλά το καθένα ξεχωριστά.
- Αφού έχουμε βουτυρώσει όλα τα φύλλα, τα ζαρώνουμε όλα μαζί, βεβαιωνόμαστε ότι όλα είναι εντός του ταψιού και περιχύνουμε το υπολειπόμενο βούτυρο από πάνω.
- Βάζουμε το ταψί με τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά.
- Λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και τα 2 ποτήρια νερό. Προσθέτουμε στο μπολ 5 βανίλιες σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε από πάνω το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα, το νερό και τις βανίλιες.
- Τοποθετούμε το ταψί ξανά μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
- Κόβουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πλατεία Αμερικής: Η ιστορία της πλατείας που «γέννησε» το κίνημα των… εργένηδων
Επανακυκλοφορεί το εμβληματικό λεοπάρ μαγιό της πριγκίπισσας Νταϊάνα
4 συμβουλές για να αυξήσεις τα επίπεδα της βιταμίνης D κατά τη διάρκεια του χειμώνα
Τhe CoMuseum Conference: Τι εννοούμε όταν μιλάμε για Δικαιοσύνη στα μουσεία;
Θύμα… ληστείας το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Μαβίλη
Κάτω από την βάση οι Έλληνες μαθητές στις εξετάσεις PISA του ΟΟΣΑ
7 cool γειτονιές της Ευρώπης, για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα
Οι Black Country, New Road έρχονται στην Αθήνα
Eurovision 2024: Τι τραγούδι ετοιμάζει η ομάδα του “Euphoria” για τη Μαρίνα Σάττι;
Αλέξανδρος Κτιστάκης στο Σταυρό του Νότου Club