MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σπιτική μπουγάτσα από το food blog For the taste of it

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα!

Σπιτική μπουγάτσα
Σπιτική μπουγάτσα
Monopoli Team

Υλικά
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ψιλό (12 φύλλα)
  • 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 5 βανίλιες σε σκόνη (1,5 γρ. η καθεμία)

Εκτέλεση
  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με πινέλο και τοποθετούμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας καλά το καθένα ξεχωριστά.
  2. Αφού έχουμε βουτυρώσει όλα τα φύλλα, τα ζαρώνουμε όλα μαζί, βεβαιωνόμαστε ότι όλα είναι εντός του ταψιού και περιχύνουμε το υπολειπόμενο βούτυρο από πάνω.
  3. Βάζουμε το ταψί με τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά.
  4. Λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και τα 2 ποτήρια νερό. Προσθέτουμε στο μπολ 5 βανίλιες σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε από πάνω το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα, το νερό και τις βανίλιες.
  6. Τοποθετούμε το ταψί ξανά μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
  7. Κόβουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b