MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΝΕΟΝ Talks: H Κατερίνα Γρέγου σε μία online συζήτηση με τον Ορέστη Ανδρεαδάκη

Την Τρίτη 26/5 στις 7 μ.μ., η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Γρέγου, θα συνομιλήσει online με τον διευθυντή του ΦΚΘ και ΦΝΘ, Ορέστη Ανδρεαδάκη, για τον πολιτισμό.

Monopoli Team

Μια σειρά ζωντανών διαδικτυακών συζητήσεων γύρω από τον σύγχρονο πολιτισμό την εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης (εν μέσω της πανδημίας του COVID-19) πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ. Οι συζητήσεις έχουν τον τίτλο «Χαρτογραφώντας νέες προκλήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSummer Nostos Festival: Μία εβδομάδα γεμάτη μουσική, virtual περιηγήσεις και παραστάσεις online12.09.2018

Θεματικές των συζητήσεων

Η σειρά των online συζητήσεων φέρνει το ευρύ κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και τους ανθρώπους της. Το πρόγραμμα παρουσιάζει ανθρώπους του πολιτισμού, όπως δημιουργούς, επιμελητές, καλλιτεχνικές ομάδες, εκπροσώπους γκαλερί και μη κερδοσκοπικών φορέων, σε ζωντανές unplugged συζητήσεις σχετικά με τις νέες συνθήκες στην τέχνη στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τις αγωνίες και τις προτάσεις των δημιουργών και των φορέων, τον επανασχεδιασμό για την επόμενη μέρα.

Σκοπός του ΝΕΟΝ είναι να μεταφέρει στο κοινό την αξία της σύγχρονης τέχνης και του πολιτισμού και να συμβάλλει στην καταγραφή των θεμάτων που προκύπτουν στη νέα πραγματικότητα.

Συζήτηση με ανθρώπους του πολιτισμού

Κατερίνα Γρέγου. Φωτογραφία: Πάνος Κοκκινιάς

Την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαΐου 2020 στις 7 μ.μ., η ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια και μουσειολόγος Κατερίνα Γρέγου θα συνομιλήσει με τον διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη, σε συντονισμό της δημοσιογράφου Μαρίας Κατσουνάκη.

Ορέστης Ανδρεαδάκης. Φωτογραφία Ηλίας Χατζάκης

Ερωτήματα που θα απαντηθούν στη συζήτηση

Πόσο η τέχνη μπορεί να επηρεάσει ή να διαμορφώσει τη νέα αυτή εποχή; Ποια θα είναι η θέση της τέχνης και ποια χαρακτηριστικά και δεξιότητες θα πρέπει να αναπτύξουν οι καλλιτέχνες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν αλλά και να εκφράσουν τις διαφορετικές ανάγκες και όψεις του κόσμου μετά την πανδημία; Πώς αξιολογούμε τον χώρο της τέχνης/πολιτισμού σε μια post-covid-19 εποχή;

Πώς να παρακολουθήσετε την συζήτηση

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του ΝΕΟΝ στο YouTube, ενώ το κοινό θα μπορεί να στείλει τις ερωτήσεις του νωρίτερα, και μέχρι τη Δευτέρα 25 Μαΐου, εδώ.

 

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b