MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Met Gala 2020: Ακυρώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του, το μεγάλο event μόδας

Το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα 20 Μαΐου, πως το μεγάλο πάρτι, αφιερωμένο στην μόδα, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, λόγω της πανδημίας του covid – 19.

Monopoli Team

Το Met Gala ακυρώνεται για το 2020

Το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα πως και επίσημα πλέον, το event δεν θα πραγματοποιηθεί. Λόγω της παγκόσμιας κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, το μουσείο παραμένει κλειστό από τα μέσα του Μαρτίου και δεν θα είναι εφικτό να φιλοξενήσει φέτος τα «Όσκαρ της Μόδας», όπως πολλοί αποκαλούν το Met Gala. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του μουσείου, δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ημερομηνία μέσα στο 2021!

Το Met Gala πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, αποτελώντας το απόλυτο event της Άνοιξης, στο οποίο κάνουν την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί, αμέτρητοι celebrities, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται και χρήματα για τη στήριξη του Costume Institute!

Το θέμα του πολυαναμενόμενου Met Gala για το 2020 και της έκθεσης μόδας που θα τo συνόδευε, ήταν «About Time: Fashion and Duration» και επρόκειτο να εξερευνήσει τα 150 χρόνια στην ιστορία της υψηλής ραπτικής στην γυναικεία μόδα, ενώ παράλληλα θα γιόρταζε και τα 150α γενέθλια του μουσείου.

Τώρα η έκθεση, μέρος της οποίας είναι διαθέσιμη online, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει για το κοινό στις 29 Οκτωβρίου και να διαρκέσει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2021, ενώ το ίδιο το μουσείο σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στα μέσα του Αυγούστου ή και αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μουσείο σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που επιβάλλει η μετά-κορονοϊού εποχή σε όλους τους τομείς. Έτσι δεν θα πραγματοποιήσει ομιλίες, ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις που σχεδίαζε για το 2020, ενώ σκοπεύει να επιστρέψει στην κανονικότητα μέσα στο 2021 για να γιορτάσει τελικά τότε την 150ή επέτειό του!

Πηγή: Dazed

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b