MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
LIVE STREAM

Δείτε το ηλιοβασίλεμα στο Stonehenge της Αγγλίας, σε live μετάδοση!

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός «English Heritage» μάς προσκαλεί (20 Ιουνίου) να δούμε το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα σε live μετάδοση από το μνημείο Stonehenge της Αγγλίας, το οποίο παραμένει προσωρινά κλειστό λόγω κορονοϊού.

Monopoli Team

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι το Stonehenge που βρίσκεται στην κομητεία Wiltshire της Αγγλίας.

Λίγα λόγια για το μνημείο

Πρόκειται για έναν κύκλο μεγαλίθων, που κατασκευάστηκε την Εποχή του Χαλκού, ανάμεσα στα 2500- 2000 χρόνια π.Χ. Το όνομα Stonehenge, προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις «Stanhen gist», που σημαίνουν «κρεμαστοί λίθοι» και έδωσαν το όνομά τους σε μια ολόκληρη κατηγορία μνημείων γνωστών ως «henges», δηλαδή κυκλικές ή οβάλ σχήματος περιοχές με διακριτά χαρακτηριστικά τους το κυκλικό ανάχωμα και την τάφρο που το περιβάλλει. Το Stonehenge χρίστηκε ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από την UNESCO, το 1986.

Στιγμιότυπο από την σειρά Outlander

Ηλιοβασίλεμα σε ζωντανή μετάδοση

Το μνημείο παραμένει κλειστό τους τελευταίους μήνες, όπως όλα άλλωστε, λόγω της πανδημίας του Covid-19. Όμως, ο φιλανθρωπικός οργανισμός «English Heritage», ανέλαβε την πρωτοβουλία του να πραγματοποιήσει μία live μετάδοση, την ώρα του ηλιοβασιλέματος στο μνημείο – μια εμπειρία σίγουρα μαγευτική!

Έτσι όλοι μας, σε όποια χώρα κι αν βρισκόμαστε, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το μαγευτικό αυτό θέαμα και να συνδεθούμε πνευματικά με το ιστορικό μνημείο…από την ασφάλεια του σπιτιού μας!

Πότε και πώς μπορώ να δω το ηλιοβασίλεμα διαδικτυακά

Ο οργανισμός θα μεταδίδει το ηλιοβασίλεμα το Σάββατο 20 Ιουνίου, καθώς και την ανατολή του ηλίου, την Κυριακή 21 Ιουνίου, οπότε συντονιστείτε αν θέλετε να απολαύσετε το εντυπωσιακό αυτό θέαμα. Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα.

Για να το παρακολουθήσετε μπορείτε να ακολουθήσετε την σελίδα του event στο Facebook, ώστε να λάβετε ειδοποίηση λίγο πριν πραγματοποιηθεί, καθώς και να ενημερώνεστε για όλα τα νέα της εκδήλωσης. Η μετάδοση θα αποθηκευτεί σαν βίντεο στην σελίδα, ώστε να μπορέσει να την παρακολουθήσει αργότερα, όποιος έχασε το live!

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b