MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Εθνικό Θέατρο Αγγλίας: Δείτε online την παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» με τη Gillian Anderson

Ο κύκλος διαδικτυακών προβολών του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας συνεχίζεται με το έργο «Λεωφορείον ο Πόθος» του Tennessee Williams, σε σκηνοθεσία Benedict Andrews, με την Gillian Anderson στον ρόλο της Blanche DuBois.

Λεωφορείον ο Πόθος
| Φωτογραφίες: Johan Persson
Monopoli Team

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας θα προσφέρει μια ακόμη εξαιρετική παράσταση, για δωρεάν ψηφιακή παρακολούθηση. Πρόκειται για το αριστούργημα του Tennessee Williams, «Λεωφορείον ο Πόθος», όπως ανέβηκε στη σκηνή του Young Vic το 2014, με τη Gillian Anderson («Τhe X Files», «Η Ώρα της Πτώσης», «Σεξουαλική Αγωγή») στον ρόλο της Blanche DuBois.

Λεωφορείον ο Πόθος

Η επιτυχημένη παράσταση, μια «σύγκρουση» ανάμεσα στην παλιά και την νέα Αμερική, στα πρόσωπα της γεμάτης αυταπάτες Blanche και του κτηνώδους γαμπρού της, θα είναι διαθέσιμη online από την Πέμπτη 21 Μαΐου, 7 μ.μ. ώρα Αγγλίας και για μία εβδομάδα, στο επίσημο κανάλι του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας στο youtube. Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Benedict Andrews, ενώ τη Gillian Anderson πλαισιώνουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Ben Foster («Πάση Θυσία», «Kill your Darlings») ως Stanley Kowalski και η Vanessa Kirby («Το Στέμμα») ως Stella.

Λίγα λόγια για το έργο

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ (καλύτερο δράμα) θεατρικό έργο του Tennessee Williams, «Λεωφορείον ο Πόθος», παίχτηκε για πρώτη φορά στο Broadway στις 3 Δεκεμβρίου 1947, καθιερώνοντας τον συγγραφέα στην αμερικάνικη σκηνή.

Υπόθεση: Καθώς ο εύθραυστος κόσμος της Blanche καταρρέει, η ίδια προσπαθώντας να ξεφύγει από το παρελθόν της ζητάει παρηγοριά στην αδερφή της Stella. Όμως, η καθοδική της πορεία τη φέρνει αντιμέτωπη με τον σκληρό και βίαιο γαμπρό της, Stanley Kowalski, αναγκάζοντας την να εγκαταλείψει οριστικά τις αυταπάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDämmerung: Ο Νικόλας Ανδρουλάκης ανεβάζει διαδικτυακά το έργο του Θανάση Τριαρίδη12.09.2018

Η παράσταση

Η καινοτομία της παράστασης έγκειται τόσο στη φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Benedict Andrews, όσο και στη σκηνογραφία της Magda Willi. Το σκηνικό, ένας σκελετός σε ορθογώνιο σχήμα που βρίσκεται σε διαρκή περιστροφή, προσφέρει στον θεατή μια μεταβαλλόμενη οπτική των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στη σκηνή.

Προηγούμενες προβολές

Η παράσταση είχε προβληθεί τα προηγούμενα χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες στο πλαίσιο του «National Theatre Live». Μεταξύ άλλων και στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b