MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Θεσσαλικό Θέατρο: Οι παραστάσεις «Dogville» και «Υπό Έλεγχο», διαθέσιμες online

Με τις παραστάσεις «Dogville» του Λαρς Φον Τρίερ και «Υπό Έλεγχο» του Φρεντερίκ Σοντάγκ συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος δωρεάν διαδικτυακών προβολών του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Θεσσαλικό Θέατρο
«Dogville» του Λαρς Φον Τρίερ
Monopoli Team

Η σχέση με το θέατρο  είναι μια σχέση ζωντανή, πρόσωπο με πρόσωπο. Παρόλα αυτά σε καιρούς δύσκολους όπως τώρα, η επικοινωνία μας παίρνει άλλες μορφές. Η επιτυχία του πρώτου κύκλου προβολών online από το αρχείο του Θεσσαλικού Θεάτρου είχε τεράστια επιτυχία. Έτσι το Θεσσαλικό Θέατρο συνεχίζει με έναν δεύτερο κύκλο προβολών, που εντάσσεται πάντα και στη πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων «#Μένουμε Σπίτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArt Walk online σε 40 αθηναϊκές γκαλερί12.09.2018

Θεσσαλικό Θέατρο: Online προβολές

«Υπό Έλεγχο» του Φρεντερίκ Σοντάγκ Θεσσαλικό Θέατρο

Aπό Δευτέρα 4 Μαΐου είναι διαθέσιμη – για μια βδομάδα – στο κανάλι του Θεσσαλικού στο YouTube, η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής 2018, «Υπό Έλεγχο» του Φρεντερίκ Σοντάγκ.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο  διερευνά τις συνέπειες ενός κόσμου υπό παρακολούθηση, ενός εικονικού κόσμου που διαμορφώνει τις συνειδήσεις της νέας γενιάς, ενός κόσμου στον οποίο χάνεται η διάκριση αληθινού και πλαστού μέσα στη σύγχρονη τεχνολογία. Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι ήδη εδώ.

Έξι ηθοποιοί, ενσαρκώνουν είκοσι έξι χαρακτήρες μιας δυστοπικής κοινωνίας όπου τα πάντα ελέγχονται. Ποιος μας ελέγχει; Ποιος μας κυβερνά; Τι είναι λογικό και τι είναι παράλογο; Ποιον απειλούμε και ποιος μας απειλεί; Τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο; Ένα σύγχρονο κείμενο για μία σύγχρονη πραγματικότητα που κάθε τόσο ξεπερνά ακόμη και την επιστημονική φαντασία Η παράσταση εμπνέεται απ΄ την αισθητική ταινιών επιστημονικής φαντασίας και εικόνες του μέλλοντός μας.

Συντελεστές

Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Αγνή Παπαδέλη- Ρωσσέτου
Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταματία Καγκελάρη
Φωτογραφίες : Παύλος Μαυρίδης

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιώργος Αβραμίδης, Θέκλα Γαΐτη, Δημήτρης Μαμιός, Σεβίνα Μαραγκού, ,Βασιλικη Σουρρή, Δημήτρης Τσικούρας.

«Dogville» του Λαρς Φον Τρίερ

Δευτέρα 11 Μαΐου θα προβληθεί on line η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής 2019 «Dogville» του Λαρς Φον Τρίερ.

Λίγα λόγια για το έργο

Η φιλήσυχη κοινωνία του «Dogville» καλείται να προσφέρει καταφύγιο στην Γκρέις, η οποία κρύβεται από μια Συμμορία που την καταδιώκει. Γοητευμένη από την απλότητα και τις αγνές προθέσεις των κατοίκων, η Γκρέις παραδίδεται σ’ αυτούς άνευ όρων, για να αντιληφθεί σύντομα και με τον πιο σκληρό τρόπο, πως δεν υπάρχει προσφορά χωρίς τίμημα. Ο μικρός γήινος παράδεισος μετατρέπεται σε κόλαση, καθώς το έργο ξεδιπλώνει μια βίαιη αλληγορία για τον τρόπο που ο δυτικός κόσμος αντιλαμβάνεται την εξουσία.

Αν και γραμμένο για τον κινηματογράφο, το Dogville δανείζεται τα χαρακτηριστικά του από το θέατρο του Μπρεχτ και τη δομή του από την αρχαία τραγωδία.

Συντελεστές

Κείμενο: Λαρς φον Τρίερ
Διασκευή: Κρίστιαν Λόλικε
Απόδοση: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Κώστας Λαμπρούλης
Σκηνογράφος: Δήμητρα Εξάρχου
Ενδυματολόγος: Ελένη Ψύρρα
Μουσική επιμέλεια & σχεδιασμός ήχου: Φίλιππος Ζούκας
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιάννης Χατζηαντωνίου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπέκου, Δέσποινα Στυλοπούλου

Ερμηνεύουν: Θανάσης Ζέρβας, Ανδρομάχη Μακρίδου, Δημήτρης Μαμιός, Αλέξανδρος Μούκανος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b