MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΟΗΘΕΙΑ

«Μάσκα 19»: Έτσι θα ζητούν βοήθεια τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Οι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή σεξουαλικών επιθέσεων που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τις αρμόδιες υπηρεσίες στήριξης, μπορούν να ζητούν πλέον, διακριτικά, βοήθεια στα φαρμακεία.

Monopoli Team

Για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή σεξουαλικών επιθέσεων, οι οποίες δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες στήριξης εξαιτίας της συνεχούς συνύπαρξης με τον θύτη στον ίδιο χώρο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής υιοθέτησε τη διεθνή πρωτοβουλία «Μάσκα 19».

Μάσκα 19

Πρόκειται για έναν διεθνή κωδικό βοήθειας σύμφωνα με τον οποίο, οι συγκεκριμένες γυναίκες μπορούν να καταφεύγουν στα φαρμακεία, ζητώντας με διακριτικό τρόπο μια «Μάσκα 19». Στην περίπτωση αυτή ο φαρμακοποιός σημειώνει τα προσωπικά στοιχεία του θύματος, ώστε να ενημερώσει, με τη σειρά του, τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ότι εκείνο διατρέχει κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα γραμμή ιατρικής & ψυχοκοινωνικής βοήθειας για τον κορονοϊο12.09.2018

Η γραμμή SOS 15900 αποτελεί μια υπηρεσία εθνικής εμβέλειας, την οποία στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που προσφέρουν άμεση βοήθεια 24 ώρες το 24ωρό, όλη τη διάρκεια του έτους και η οποία φέρνει το θύμα σε απευθείας επικοινωνία με φορείς αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Στο εξής, όσες γυναίκες αδυνατούν να επικοινωνήσουν οι ίδιες με το 15900 ή το email: [email protected], μπορούν να απευθυνθούν στο φαρμακείο της γειτονιάς τους για ασφαλή διαμεσολάβηση,

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b