MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

«Connect your City»: Γίνε κι εσύ εθελοντής και στήριξε τις ευπαθείς ομάδες!

Το κέντρο νέων «Connect your City», στο πλαίσιο της παρέμβασης «Βοήθεια στο Σπίτι», καλεί εθελοντές, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των ευπαθών ομάδων που είναι αποκλεισμένοι λόγω covid-19.

Connect your city εθελοντές
Monopoli Team

Η Ομάδα του Connect your City, στο πλαίσιο της παρέμβασης με τίτλο «Βοήθεια Στο Σπίτι», έχουν σκοπό να υποστηρίξουν ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, όπου λόγω δυσκολιών μετακίνησης αλλά και της γενικότερης επικρατούσας συνθήκης βρίσκονται απομονωμένοι και αποκλεισμένοι, με αποτέλεσμα η καθημερινή τους επιβίωση να εξαρτάται άμεσα από τρίτα άτομα. Οι εθελοντές που θα στελεχώσουν την ομάδα θα χωρίζονται σε ομάδες τριών ατόμων. Κάθε ομάδα δράσης θα είναι αρμόδια για συγκεκριμένο αριθμό ωφελούμενων σε συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και για την επικοινωνία με φορείς και τη δημοτική αρχή της περιοχής που εξυπηρετούν.

Connect your city εθελοντές

Την ομάδα δράσης θα στελεχώσουν:

Επαγγελματίας υγείας, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία με τους ωφελούμενους σε καθημερινή βάση, την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και την καταγραφή αναγκών.

Άτομα τα οποία θα είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση των αναγκών των ωφελούμενων. Ενδεικτικά, οι ανάγκες που θα καλύπτονται είναι οι εξής:

  • Δημιουργική απασχόληση εντός της οικίας
  • Εύρεση ειδών πρώτης ανάγκης και διανομής αυτών
  • Κάλυψη αναγκών όπως φαρμακείο ή σούπερ μάρκετ
  • Ψυχαγωγία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ νέα εφαρμογή που φέρνει τους γιατρούς «δίπλα μας»…με ένα κλικ!12.09.2018

Πως γινόμαστε εθελοντές

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο [email protected]. Η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 10 Μαΐου και εφόσον υπάρξει άρση των μέτρων για το γενικό πληθυσμό.

Λίγα λόγια για το «Connect your City»

Tο «Connect your City» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο Κέντρο Νέων στην Ελλάδα, τo οποίo δραστηριοποιείται στο επίπεδο της γειτονιάς. Πρόκειται για έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης νέων ηλικίας 16 έως 30 ετών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους – μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων – και στο τέλος να έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, μέσω του Job Club.

Το «Connect your City» επιχειρεί να προσφέρει στη νέα γενιά μια διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας και δράσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες: www.connectathens.gr και στο Facebook.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b