MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία: Η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη διαθέσιμη online για 48 ώρες

Το έργο του Ροζέ Βιτράκ «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία», όπως παρουσιάστηκε στη Σκηνή Φρυνίχου τη σεζόν 2016/17, σε μουσική – libretto Σταμάτη Κραουνάκη θα βρίσκεται διαθέσιμο online για 48 ώρες.

Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία
Monopoli Team

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σας εύχεται «χρόνια πολλά» ανεβάζοντας στην πλατφόρμα «Το Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι», τη μουσική παράσταση «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, που ανέβηκε τη σεζόν 2016- 2017 στη σκηνή της Φρυνίχου σε λιμπρέτο-μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. 

Η κινηματογράφηση και το μοντάζ έγιναν από τον σκηνοθέτη Κάρολο Ζωναρά. Η κινηματογραφημένη παράσταση που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν από «Το Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι» για τις επόμενες 48 ώρες πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2019, στο πλαίσιο της διεθνούς τηλεοπτικής αγοράς.

Υπόθεση

Ο Βικτώρ, είναι ένα «παρά φύσιν έξυπνο», υπερανεπτυγμένο εννιάχρονο αγόρι που καταλαβαίνει τα πάντα, αλλά δεν έχει προλάβει ακόμα να ζήσει τίποτα. Την ημέρα των γενεθλίων του, αυτό το μέχρι σήμερα παιδί-υπόδειγμα με την προδιαγεγραμμένη «καριέρα μοναχογιού» της αστικής τάξης, αποφασίζει να «τινάξει το σπίτι του στον αέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Τέχνης: Πρεμιέρα για τις οnline παραστάσεις12.09.2018

Αποκαλύπτοντας τη μοιχεία του πατέρα του, ο Βικτώρ θα ξεσκεπάσει με βίαιο τρόπο όλη την υποκρισία και τη σαπίλα της οικογένειας αλλά και της τάξης του. Θα σπείρει την καταστροφή. Αλλά θα καταστραφεί και ο ίδιος. Γιατί θα συνειδητοποιήσει ότι έχει ήδη «μολυνθεί» από το περιβάλλον του. Και ότι είναι πολύ μικρός και ανίκανος ν΄αλλάξει οτιδήποτε γύρω του. Πόσο αλήθεια λυτρωτικός μπορεί να είναι ο θάνατος για ένα εννιάχρονο παιδί που συνειδητοποιεί ότι δεν έχει νόημα να ζήσει άλλο…;

*Δείτε την παράσταση εδώ

Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία

Συντελεστές

Λιμπρέτο, Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά- Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Χορογραφίες: Μαρίζα Τσίγκα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη
Μουσική Διεύθυνση, πιάνο: Βασίλης Ντρουμπογιάννης
Κιθάρες, Κρουστά: Βάϊος Πράπας

Διανομή (με σειρά εμφάνισης):

Βικτώρ: Σταμάτης Κραουνάκης
Λιλή: Χάρης Φλέουρας
Εσθήρ: Φωτεινή Μπαξεβάνη
Αιμιλία/ Ιντά: Φένια Παπαδόδημα
Κάρολος: Χρήστος Γεροντίδης
Θηρεσία: Μαρία Τζάνη
Αντουάν: Γεράσιμος Γεννατάς
Στρατηγός: Κωνσταντίνος Ευστρατίου

Συμμετέχουν: Βασιλίνα Κατερίνη, Μάριος Κρητικόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Κώστας Κουτρούλης

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b