MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΣΧΑ

Και μαζί & χώρια: Συμβουλές για ένα διαδικτυακό εορταστικό γεύμα με τους αγαπημένους μας

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να συμμορφωθείτε με τους κανόνες αυτοαπομόνωσης και να περάσετε, ταυτόχρονα, ποιοτικό χρόνο τις γιορτές με τους αγαπημένους σας, συμπεριλαμβανομένων και των εορταστικών γευμάτων, η τεχνολογία έρχεται να δώσει τη λύση.

διαδικτυακό γεύμα
Monopoli Team

Η ανάγκη μας για επικοινωνία, συντροφικότητα και υποστήριξη, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Το να μη μπορούμε να παρευρεθούμε, αυτές τις γιορτές, σε οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις, λόγω των συνθηκών, είναι αρκετά στενάχωρο για όλους. Μια επιλογή που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την απομόνωση που βιώνουμε καθημερινά είναι να οργανώσουμε ένα διαδικτυακό γεύμα με συγγενής και φίλους.

Σύμμαχος μας σε αυτό τον αγώνα είναι το pc ή το tablet μας και μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ. Μέσω μιας ομαδικής βιντεοκλήσης από μια εφαρμογή της επιλογής μας,  μπορούμε να «γευματίσουμε» μαζί με τους αγαπημένους μας, ψηφιακά, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια κανενός. Μπορούμε να συζητήσουμε μαζί, να γελάσουμε μαζί και να θυμηθούμε όλα εκείνα τα μεγάλα και μικρά πράγματα της ζωής, για τα οποία θα πρέπει να αισθανόμαστε ευγνώμονες. Παρακάτω ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για το πως μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

διαδικτυακό γεύμα

1. Προσκαλούμε κόσμο

Μέσω μιας ομαδικής βιντεοκλήσης μπορούμε, αυτές τις γιορτές, να έρθουμε κοντά με τους φίλους και την οικογένεια, ακόμη και να γευματίσουμε μαζί. Αποφασίζουμε, λοιπόν, να στείλουμε ηλεκτρονικές προσκλήσεις αρκετές μέρες νωρίτερα, ώστε να σιγουρευτούμε ποιοι θα μπορέσουν και ποιοι όχι. Επιπλέον, αν γνωρίζουμε κάποιον ο οποίος βρίσκεται μόνος του σε καραντίνα φροντίζουμε να τον προσκαλέσουμε και αυτόν, ακόμη και αν δεν ανήκει στο ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον.

2. Επιλέγουμε την κατάλληλη εφαρμογή για την ομαδική βιντεοκλήση

Οι περισσότερες εφαρμογές για ομαδική βιντεοκλήση έχουν όριο στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συμμετέχουν. Για τον λόγο αυτό επιλέγουμε την κατάλληλη εφαρμογή ανάλογα με τον αριθμό των προσκεκλημένων μας, ο οποίος θα πρέπει να είναι σχετικά μικρός. Βεβαιωνόμαστε ότι όλοι έχουν καταλάβει πως να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, ενώ μια ώρα πριν το event σιγουρευόμαστε ότι όλοι βρίσκονται online και η σύνδεση λειτουργεί κανονικά. Δεν ξεχνάμε, επίσης, ότι οι συσκευές πρέπει να είναι επαρκώς φορτισμένες.

διαδικτυακό γεύμα

3. Το καλό ντύσιμο μας φτιάχνει τη διάθεση

Το Πάσχα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σπάσουμε τη ρουτίνα της καραντίνας. Αντί, λοιπόν, να παραμείνουμε με τις πιτζάμες και τις φόρμες μας, χρησιμοποιούμε το διαδικτυακό γεύμα ως αφορμή για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και να φτιάξουμε τη διάθεση μας, η οποία την τελευταία περίοδο, με όλα αυτά που συμβαίνουν, είναι αρκετά πεσμένη. Δεν είναι απαραίτητο φέτος να συγκρατήσουμε τον εαυτό μας, φοράμε τα καλά μας και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο βράδυ για όλους.

4. Δημιουργούμε γιορτινή ατμόσφαιρα

Ακόμη και αν γευματίσουμε ψηφιακά μόνο με τους υπόλοιπους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη και γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Μπορούμε να το διακοσμήσουμε με πασχαλινές πινελιές και να χρησιμοποιήσουμε, αν έχουμε, το καλό μας σερβίτσιο και τα λινά μας τραπεζομάντιλα, να τοποθετήσουμε τις χαρτοπετσέτες όμορφα πάνω στο τραπέζι, ακόμη και να ανάψουμε μερικά κεριά. Το κατάλληλο σκηνικό για ένα τέλειο διαδικτυακό γεύμα.

διαδικτυακό γεύμα

5. Τοποθετούμε τον υπολογιστή ή το tablet στη σωστή θέση

Στην περίπτωση που το τραπέζι του σπιτιού μας είναι ορθογώνιο και θα καθίσουν σε αυτό παραπάνω από δύο άτομα, τοποθετούμε τον υπολογιστή ή το tablet από τη μεριά της μιας κεφαλής του, με τέτοιο τρόπο ώστε η κάμερα να πιάνει τους πάντες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η συσκευή τοποθετείτε στην απέναντι πλευρά από αυτή που καθόμαστε. Σημειώνουμε ότι θα πρέπει να διατηρήσουμε την κατάλληλη απόσταση, καθώς κανείς δεν θέλει να μας παρακολουθεί, ενώ τρώμε, από πολύ κοντά.

6. Αποφασίζουμε συλλογικά τα στάδια του εικονικού «δείπνου»

Όλοι οι συμμετέχοντες αποφασίζουν μαζί από πριν τα στάδια του διαδικτυακού γεύματος. Εκτός από τα βασικά στάδια – φαγητό, καφές & επιδόρπιο- μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο απεριτίφ της αρεσκείας μας, πριν το γεύμα. Το Μεγάλο Σάββατο, επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλοι «μαζί» την τηλεοπτική μετάδοση της θείας λειτουργίας της Αναστάσεως και ύστερα να γευματίσετε.

7. Σημαντικό να έχουμε ένα κοινό πιάτο

Κακά τα ψέματα η μαγειρίτσα δεν είναι εύκολη στο μαγείρεμα και μέρες σαν αυτές η προετοιμασία της φαίνεται ανέφικτη για πολλούς, πόσο μάλλον αν κάποιος που βρίσκεται μόνος του σε καραντίνα δεν την έχει ξαναμαγειρέψει ποτέ. Επιπλέον, το σούβλισμα του αρνιού την επόμενη μέρα φαντάζει απαγορευτικό. Μπορούμε, ωστόσο, να επιλέξουμε ένα κοινό πιάτο, μια εύκολη συνταγή, η οποία θα βρίσκεται στο μενού όλων όσων συμμετέχουν στο διαδικτυακό γεύμα, ώστε να αισθανθούμε σαν να βρισκόμαστε, πραγματικά, στο ίδιο τραπέζι.

8. Οργανώνουμε τη συζήτηση

Επειδή, δυστυχώς, σε αντίθεση με τη φυσική παρουσία ανθρώπων στον ίδιο χώρο, στη ψηφιακή υπάρχουν κάποια όρια, τα οποία δεν μπορούν να ξεπεραστούν, φροντίζουμε από πριν να οργανώσουμε όσο δυνατόν καλύτερα τη συζήτηση. Θα ήταν εξαιρετικά κουραστικό και ασύμφορο, αν αρχίζαν να μιλούν όλοι ταυτοχρόνως. Για τον λόγο αυτό μπορούμε να ρυθμίσουμε τη κουβέντα με τέτοιον τρόπο ώστε να μιλάει ένας ένας με τη σειρά (π.χ. αλφαβητικά). Τέλος, μπορούμε να σημειώσουμε κάποια ανώδυνα θέματα προς συζήτηση, για μια πιο ευχάριστη βραδιά.

9. Δραστηριότητες για μετά το γεύμα: Παιχνίδια

Αν και δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί με φυσικό τρόπο, μπορούμε ωστόσο να απολαύσουμε τη συντροφιά ο ένας του άλλου, εξίσου. Μετά το «γεύμα», αν υπάρχει η κατάλληλη διάθεση, μπορούμε να παίξουμε κάποιο ομαδικό παιχνίδι, για παράδειγμα ένα παιχνίδι γνώσεων ή online επιτραπέζια. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια διαθέσιμα στο διαδίκτυο, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών και τα οποία σας επιτρέπουν να παίξετε μεταξύ σας σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και αν βρίσκεστε σε διαφορετικά μέρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙδέες για πρωτότυπα πασχαλινά αυγά!12.09.2018

10. Δραστηριότητες για μετά το γεύμα: Χορός & μουσική

Αν η μουσική και ο χορός υπήρξε σημαντικό κομμάτι των εορταστικών σας εκδηλώσεων στο παρελθόν, μπορείτε τις μέρες πριν το διαδικτυακό γεύμα να δημιουργήσετε μια κοινή playlist, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα μουσικής χρησιμοποιούν οι περισσότεροι συμμετέχοντες. Ο κάθε ένας μπορεί να συνεισφέρει με ένα ή δύο τραγούδια της αρεσκείας του. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε την ευκαιρία να τραγουδήσετε και να χορέψετε όλοι μαζί, σαν να βρισκόσασταν στον ίδιο χώρο.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b