MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ της Αβινιόν: Ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού το μεγαλύτερο θεατρικό φεστιβάλ της Ευρώπης

Το Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στον κόσμο, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους διοργανωτές του.

Φεστιβάλ της Αβινιόν
Φωτογραφία: Christophe Raynaud de Lage
Monopoli Team

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το ετήσιο Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν, το οποίο επρόκειτο να λάβει χώρα στην άλλοτε «παπική» πόλη της Αβινιόν, από τις 3 έως τις 23 Ιουλίου 2020, ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ακολούθησε λίγα λεπτά μετά από εκείνη του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος ανήγγειλε την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί κανένα μεγάλο φεστιβαλικό γεγονός στη χώρα τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουλίου.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1947 από τον Γάλλο σκηνοθέτη, ηθοποιό και θεατρικό επιχειρηματία Ζαν Βιλάρ. Σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στην Ευρώπη, τόπος συνάντησης και παραγωγής όλων των νέων τάσεων.

Η Αβινιόν έχει μετατραπεί σε μια «θεατρική πόλη», όπου τα ιστορικά κτίρια έχουν μεταμορφωθεί σε χώρους διεξαγωγής παραστάσεων, καλωσορίζοντας χιλιάδες θεατρόφιλους κάθε χρόνο. Στο φεστιβάλ παρουσιάζονται περισσότερα από 1500 θεάματα που στην πλειοψηφία τους σχετίζονται με το θέατρο και τον χορό, ενώ δεν λείπουν οι διοργανώσεις κονσέρτων και εκδηλώσεων που αφορούν τις εικαστικές τέχνες.

Φεστιβάλ της Αβινιόν

Φωτογραφία: Boris Horvat

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση των διοργανωτών του Φεστιβάλ της Αβινιόν αναφέρει ότι «Λάβαμε υπόψιν τη διακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 13 Απριλίου 2020 και οι συνθήκες, πλέον, δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του 74ου Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν. Ο Διευθυντής του φεστιβάλ θα υποβάλει ένα σχέδιο ακύρωσης στο διοικητικό συμβούλιο.

Συμμεριζόμασταν την ελπίδα για όσον καιρό ήταν εφικτό κάτι τέτοιο, όμως η κατάσταση απαιτεί να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό σενάριο. Καθήκον μας τώρα είναι να σχεδιάσουμε και να διατηρήσουμε το μέλλον του Φεστιβάλ της Αβινιόν»

Το ανυπολόγιστο κόστος

Για την Αβινιόν, μια πόλη 90 χιλιάδων κατοίκων, η ακύρωση διεξαγωγής του φετινού φεστιβάλ αναδεικνύεται σε μεγάλη πρόκληση όσον αφορά το οικονομικό κόστος. Μόνο το 2019 πωλήθηκαν περισσότερα από 200 χιλιάδες εισιτήρια, στα οποία πρέπει να προσθέσουμε και τις 30,000 ελεύθερες εισόδους σε δωρεάν θεάματα, αποφέροντας στην πόλη σημαντικά κέρδη, όσον αφορά τον τουριστικό τομέα.

Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις, τους καλλιτέχνες και το τεχνικό προσωπικό που παρουσίαζαν κάθε χρόνο περισσότερα από 1500 θεάματα στο κοινό. Από τη μεριά του ο Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Franck Riester ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια αρμόδια επιτροπή υποστήριξης των διοργανωτών του φεστιβάλ.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b