MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV

«Καζαντζάκης»: Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή θα προβληθεί στην ΕΡΤ

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, στηρίζοντας την πρωτοβουλία «Μένουμε Σπίτι», παραχωρεί, αφιλοκερδώς, στη Δημόσια Τηλεόραση την ταινία του «Καζαντζάκης», η οποία θα προβληθεί από την ΕΡΤ2.

Καζαντζάκης
Monopoli Team

Η πολυβραβευμένη ταινία, «Καζαντζάκης», η οποία αποτελεί βιογραφία ενός από τους εμβληματικότερους Έλληνες συγγραφείς, θα προβληθεί από το κανάλι της ΕΡΤ2, την Κυριακή 12 Απριλίου 2020, στις 23:30.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ταινία προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2017, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Σμαραγδή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου και Θοδωρής Αθερίδης. Ενώ, η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, Νίκου Καζαντζάκη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία εδώ

Καζαντζάκης

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σκηνοθέτη

«Σε καιρούς πολεμικούς όπως αυτούς που ζούμε, ο καθένας μας πρέπει να πολεμά με τα δικά του όπλα για το καλό του συνόλου. «Ο καθείς και τα όπλα, είπα», όπως προστακτικά το διατύπωσε ο ποιητής και μέγας Έλληνας Οδυσσέας Ελύτης.

Εμείς, οι άνθρωποι της τέχνης, δεν έχουμε άλλο όπλο παρ’ εκτός τα έργα μας, που όταν έχουν αγαθή ψυχή, δύναται να λειτουργήσουν παρηγορητικά και λυτρωτικά για τους συνανθρώπους μας, να τους δώσουν δύναμη και φως ενάντια στη σκοτεινιά και στο φόβο.

Τα αγαθά έργα γίνονται ακόμα πιο ισχυρά όταν «δίδονται» χωρίς προσωπικές ιδιοτέλειες και υστεροβουλίες, δηλαδή όταν χαρίζονται.

Με αυτή τη σκέψη αποφασίσαμε να προσφέρουμε αφιλοκερδώς την ταινία «Καζαντζάκης» στην ΕΡΤ για μια προβολή, για τους σκοπούς του «Μένουμε Σπίτι» συμβάλλοντας με τον τρόπο μας ενάντια στην έρπουσα εξάπλωση του κορωνοϊού, με την ελπίδα ότι γρήγορα θα εξέλθουμε από το σκοτεινό τούνελ του φόβου ξαναβρίσκοντας το γεννοβόλο αναζωογονητικό και λυτρωτικό «μέσα» Φως.

Η σκέψη να δοθεί αφιλοκερδώς στην κρατική τηλεόραση προέκυψε, εκτός των άλλων, διότι είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με κύριο σκοπό τη διατήρηση, στήριξη και διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού που υπηρετεί πιστά χρόνια τώρα, έξω από τις όποιες ταλαντεύσεις των καιρών.

Με το ίδιο σκεπτικό, η ταινία έχει δοθεί, επίσης αφιλοκερδώς, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος για την πολιτιστική διπλωματία της χώρας.

Θυμίζουμε πως η ταινία ήρθε πρώτη σε θεατές στις αίθουσες το 2017 και όπου προβλήθηκε  εκτός Ελλάδος, γνώρισε αποθεωτική υποδοχή».

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b