MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΆ

Περιηγηθείτε στα πιο θρυλικά movie sets των αγαπημένων μας ταινιών …με ένα μόνο κλικ!

Με το επαναστατικό εργαλείο Google Arts & Culture μπορείτε να περιηγηθείτε σε 17 movie sets των πιο αγαπημένων μας ταινιών.

Monopoli Team

Το επαναστατικό εργαλείο της Google, Google Arts & Culture, κάνει για ακόμη μια φορά τη διαφορά και μας προσκαλεί σε μία εικονική ξενάγηση στα 17 πιο θρυλικά movie sets όλων των εποχών! Με το Street View μπορούμε να δούμε που γυρίστηκαν οι πιο διάσημες σκηνές των αγαπημένων μας ταινιών, αλλά και πως είναι στην πραγματικότητα τα μέρη αυτά!

Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μας movie sets που μπορείτε να δείτε στην πλατφόρμα του Google. Πατήστε εδώ για να περιηγηθείτε σε αυτά και σε άλλα δέκα θρυλικά σημεία που έγραψαν κινηματογραφική ιστορία.

Το καφέ της Amelie

Το “Cafe des deux Moulins” από την ταινία Amelie

Το Cafe des deux Moulins στην Μονμάρτη της Γαλλίας ήταν το καφέ όπου δούλευε η πολυαγαπημένη μας Αμελί από την ομώνυμη ταινία. Πήρε το όνομα του από το Moulin Rouge και το Moulin de la Galette, που βρίσκονται σε κοντνή απόσταση. Από τότε που εμφανίστηκε στην ταινία 19 χρόνια (!) πριν, το καφέ αυτό αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο της περιοχής. Μέχρι να μπορέσουμε να το δούμε από κοντά, η εικονική περιήγηση μέσω Street View είναι η καλύτερη επόμενη επιλογή.

Η Γέφυρα Μπιρ Χακίμ από το Inception

Η Γέφυρα Μπιρ Χακίμ από την ταινία Inception

Μπορεί να μην την αναγνωρίζετε εύκολα χωρίς τους εκατοντάδες καθρέφτες, αν έχετε δει το Inception, όμως, έχετε δει και αυτή την γέφυρα. Είναι η γέφυρα που ο Cobb (Leonardo DiCaprio) έμαθε στην Ariadne (Ellen Page) πως να ..κατασκευάζει όνειρα. Πρόκειται για τη Γέφυρα Μπιρ Χακίμ πάνω από τον ποταμό Σηκουάνα, στο Παρίσι της Γαλλίας.

Η εκκλησία από την Μελωδία της Ευτυχίας

Αββαείο Νόνμπεργκ, Σάλτσμπουργκ

Αυτή η εντυπωσιακή εκκλησία στο γραφικό Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας είναι η υποτιθέμενη εκκλησία του Αγίου Μάρκου, που έγινε ο γάμος της Μαρίας (Julie Andrews) και του Κάπτεν φον Τραπ (Christopher Plummer) στη Μελωδία της Ευτυχίας. Μπορεί η ταινία να γυρίστηκε το 1965, το τοπίο όμως παραμένει μαγευτικό και σίγουρα αξίζει μια “επίσκεψη”

Το Πλανητάριο από το La La Land

Το Πλανητάριο από την ταινία La La Land

Αυτό είναι το μέρος από τη διάσημη σκηνή του La La Land, όπου η Mia (Emma Watson) και ο Sebastian (Ryan Gosling) πηγαίνουν για ραντεβού και ..ολοι ξέρουμε τη συνέχεια! Αρχίζουν να χορεύουν και έτσι απλά αυτή η σκηνή γράφει ιστορία ως μία από τις πιο μαγικές του σινεμά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το Griffith Observatory που μπορεί να το αναγνωρίζετε και από την ταινία του James Dean “Επαναστάτης Χωρίς Αιτία

Το βιβλιοπωλείο του Hugh Grant στην ταινία Noting Hill

Από τα πιο διάσημα movie sets: Το βιβλιοπωλείο του Hugh Grant στην ταινία Noting Hill

Το ταξιδιωτικο βιβλιοπωλείο που δούλευε ο Hugh Grant στην ταινία “Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ” τώρα λειτουργεί ως πρακτορείο ειδήσεων. Όπως βλέπετε, όμως, δεν έχει αλλάξει ούτε το όνομα του, ενώ περήφανα δηλώνει ότι είναι όντως το μπλε βιβλιοπωλείο από την ταινία! Αν “περπατήσετε” λίγο παρακάτω με το Smart View θα μπορέσετε να δείτε και την διάσημη “μπλε πόρτα” του σπιτιού που έμενε ο χαρακτήρας του Hugh Grant, όταν φιλοξενησε την Julia Roberts!

Ο χώρος διαμονής των νικητών στο Hunger Games

Ο χώρος διαμονής των νικητών στο Hunger Games

Στη δεύτερη ταινία των Hunger Games, αφού η Katniss και ο Peeta έχουν κερδίσει τους “Αγώνες Πείνας,” βρίσκονται εκεί που μένουν οι νικητές των παιχνιδιών, στην Κάπιταλ. Στην πραγματικότητα, αυτό το εντυπωσιακό κτίριο είναι το Marriott Marquis Hotel στις ΗΠΑ.

Το ..πραγματικό Grand Budapest Hotel!

Το Grand Budapest Hotel στην πραγματικότητα δεν είναι ξενοδοχείο!

Για τις σκηνές του ξενοδοχείο στην ταινία του Wes Anderson “Grand Budapest Hotel” δεν χρησιμοποιήθηκε πραγματικό ξεχοδοχείο. Στην πραγματικότητα, το “ξενοδοχείο” ήταν ένα εγκαταλειμμένο mall αρχιτεκτονικής Art Nouveau στην Γερμανία. Ο σκηνοθέτης Anderson και η ομάδα του προσπαθούσαν επί 4 μήνες να μετρέψουν αυτό το εντυπωσιακό κτίριο σε σετ ταινίας. Το πανέμορφο ροζ εξωτερικό του ξενοδοχείου στην πραγματικότητα ήταν μία χειροποίητη ..μινιατούρα!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b