MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #4: Ριζότο λαχανικών

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Φτιάχνουμε μαζί Ριζότο λαχανικών

Ένα ακόμα αγαπημένο και εύκολο υλικό είναι το ρύζι. Συνοδεύει πολλά από τα γεύματα μας ως γαρνιτούρα αλλά εδώ γίνεται ένα θρεπτικό και εύκολο κυρίως γεύμα.

Η δουλειά του μικρού chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή των υλικών, το μέτρημα αλλά και στην κοπή των λαχανικών αν η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Υλικά για το ρύζι
  • 2 κούπες ρύζι bonnet
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κ.σ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τα λαχανικά
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 250 γρ μανιτάρια Agaricus (λευκά)
  • 1-2 πιπεριές Φλωρίνης (ανάλογα με το μέγεθος και την προτίμησή σας)
  • 1-2 πράσινες πιπεριές (ανάλογα με το μέγεθος και την προτίμησή σας)
  • 2-3 κολοκυθάκια (ανάλογα με το μέγεθος και την προτίμησή σας)
  • 2 καρότα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι. Μόλις ζεσταθεί (όχι να κάψει) ρίχνουμε το ρύζι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά: τα καρότα, την πιπεριά και τα κολοκύθια σε λωρίδες και τα μανιτάρια σε φέτες.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 4 κ.σ. λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και βάζουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφήνουμε τα μανιτάρια να μαραθούν σε δυνατή φωτιά και να αποβάλλουν όλα τα υγρά τους.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Ανακατεύουμε διαρκώς ώστε να ψήνονται όλα τα υλικά χωρίς όμως να καίγονται. Προσθέτουμε και πάλι λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και απορροφήσουν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί. Σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα και ψηθούν καλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το ρύζι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Το Ριζότο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Στείλτε μας και εσείς ιδέες για συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με τα παιδιά στο [email protected]

Περισσότερα από Παιδί
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ντενεκεδούπολη ξανά!: Η παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
ΘΕΑΤΡΟ
Το κλειδί της ευτυχίας: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Ταξίδι στην Ανθοχώρα: Μια διαδραστική παιδική παράσταση για το περιβάλλον στο Θέατρο Αθηνών
Δραστηριότητες
Τα Ζαμομίνια στο Θέατρο Πορεία για μια διαδραστική συναυλία για μικρούς και μεγάλους
ΘΕΑΤΡΟ
Το Καπλάνι της Βιτρίνας της Άλκης Ζέη ξανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Δραστηριότητες
Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών του Γιάννη Ξανθούλη στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
ΘΕΑΤΡΟ
Μ’ ένα Κόκκινο Σκουφί: Μια σύγχρονη Κοκκινοσκουφίτσα στη Παιδική Σκηνή Επί Κολωνώ
Δραστηριότητες
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Cine News
8ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας: Τα highlights της φετινής διοργάνωσης
ΘΕΑΤΡΟ
Μέριλιν: Μια παιδική παράσταση για τη φιλία και τη συνύπαρξη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Αγορές
The Meet Market #FallEdition: Πάνω από 160 ελληνικά brands σε ένα διήμερο στην Τεχνόπολη
Εικαστικά
Ίδρυμα Γουλανδρή: Ξεναγήσεις και παιδικό θέατρο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα