MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Τα 92α Όσκαρ… και πώς θα γράψουν Ιστορία

Θα είναι ο Μάρτιν Σκορτσέζε ή θα είναι ο Σαμ Μέντες; Θα είναι ο Ταραντίνο ή ο Κορεάτης Μπονγκ Γιουν-Χο; Ο Χοακιν Φοίνιξ και ο Τζόκερ του, θα είναι; Σωστά. Ό,τι και αν γίνει το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου, τα 92α Όσκαρ μπορούν να γράψουν τη δική τους Ιστορία.

Αν τα Παράσιτα κερδίσουν Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, θα είναι η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που το πετυχαίνει.
Monopoli Team

Τα φετινά, 92α Όσκαρ που μας φέρνει στις οθόνες στις 9 Φεβρουαρίου η COSMOTE TV μπορούν να γράψουν τη δική τους Ιστορία. Και αυτό γίνεται κάθε χρονιά, σε κάθε διοργάνωση, σε κάθε απονομή της Ακαδημίας. Από το κόκκινο χαλί, ως το “see you next year“, ακόμη και αν δεν υπάρχει βασικός παρουσιαστής. Ούτε φέτος θα υπάρχει.

Τα φετινα όμως Όσκαρ έχουν κι άλλους λόγους να περάσουν στην Ιστορία. Και ιδού μερικοί, που οι ειδικοί σημειώνουν:

Ο Χοακίν Φοίνιξ διεκδικεί το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Joker.

1. Οι θρύλοι του σινεμά σε μία αίθουσα!

Πρώτο και κύριο. Και ποιοι δεν είναι εδώ φέτος! Στην κατηγορία και μόνο του δεύτερου ανδρικού ρόλου συναντιούνται Αλ Πατσίνο, Τομ Χανκς, Αντονι Χόπκνις, Μπραντ Πιτ, Τζο Πέσι. Καλύτερη ταινία; Σκορτσέζε, Ταραντίνο, Σαμ Μέντες, Τοντ Φιλιπς… Α’ Ανδρικό; Χοακίν Φοίνιξ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο; Αντόνιο Μπαντέρας, Ανταμ Ντράιβερ; Ιστορικές μάχες Οσκαρικού ύφους.

Τα Παράσιτα, του Bong Joon-Ho.

2. Τα Παράσιτα του Κορεάτη Bong Joon-Ho

Αν κερδίσουν Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, θα είναι η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που το πετυχαίνει. Πολλές ήταν υποψήφιες μέσα στα χρόνια. Και στην κατηγορία «Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας» τιμήθηκαν εξαιρετικές ταινίες. Αλλά με το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς ως τώρα καμία ξενόγλωσση δεν έχει φύγει από την αίθουσα.

Πολύ κοντά έφτασε πέρσι, ο Αλφόνσο Κουαρόν, με το “Roma” του,  που ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά τελικά κέρδισε το Καλύτερης Σκηνοθεσίας (και Καλύτερης Ξενόγλωσσης). Βest picture πέρσι στο «Πράσινο Βιβλίο».

H Cynthia Erivo πρωταγωνιστεί στην ταινία Harriet.

3. Η υποψήφια Cynthia Erivo

Η Cynthia Erivo είναι υποψήφια στην κατηγορία best actress για την ερμηνεία της στο Harriet (όπου παίζει την Χάριετ Τάμπμαν, μορφή του αγώνα κατά της δουλείας στην Αμερική που αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα) και υποψήφια επίσης  για το τραγουδι της Stand Up στην κατηγορία best original song. Αν τα κερδίσει και τα δύο θα περάσει θριαμβευτικά στην τιμητική εκείνη κατηγορία των λίγων που έχουν κερδίσει Emmy, Grammy, Oscar και Tony. Βραβεία E.G.O.T  όπως το λέει συνθηματικά το Χόλιγουντ.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον στην Ιστορία Γάμου.

4. Σκάρλετ Γιόχανσον για Α’ & Β’ Γυναικείο Ρόλο

Η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι φέτος υποψήφια για Α’ Γυναικείο Ρόλο και για Β’ Γυναικείο Ρόλο. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πρώτη φορά στις υποψηφιότητες. Αν κερδίσει όμως και στις δυο κατηγορίες η Σκάρλετ περνάει στην Ιστορία των Όσκαρς. Λέτε;

Greta Gerwig & Noah Baumbach διεκδικούν ξεχωριστά το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

5. Ζευγάρι διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Κάτι διαφορετικό: Η Greta Gerwig (σκηνοθεσία Little Women) και ο Noah Baumbach (σκηνοθεσία Marriage Story) που είναι υποψήφιοι, είναι ζευγάρι. Και βρίσκονται να διεκδικούν και οι δύο το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Μια ακόμη πρωτιά για την φετινή διοργάνωση.

Οι Μπαράκ Ομπάμα & Μισέλ Ομπάμα είναι οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ American Factory.

6. Μπαράκ Ομπάμα & Μισέλ Ομπάμα

Είναι οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ “American Factory” μετά την συμφωνία που υπέγραψαν ο πρώην πρόεδρος και η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ με το Netflix. Μπορεί ο Ομπαμα να μην είναι ο πρώτος πρόεδρος που κερδίζει Όσκαρ – έχει προηγηθεί ο Ρόναλντ Ρίγκαν – αλλά θα είναι ο πρώτος, πρώην Πρόεδρος. Οπότε και έτσι, θα γραφτεί Ιστορία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η 92η τελετή απονομής των βραβείων OSCAR θα προβληθεί ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Από τις 23.30 μη χάσετε τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί με live σχολιασμό από τον Γιώργο Σατσίδη και τη Χριστίνα Μπίθα απ’ ευθειας από το Dolby Theatre στο Λος Άντζελες και στις 13.30 το pre show.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς έρχεται με την τελετή απονομής στις 03.00 π.μ., την οποία μπορείτε ν’ απολαύσετε στο COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο ή στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD.

 

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b