MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Bubble Van: To pet grooming που ρολάρει

Όσοι κυκλοφορείτε στους δρόμους της Αθήνας, πολύ πιθανό να έχετε ήδη πετύχει κάπου το Bubble Van. Τα αδέρφια Σκαρπέτα, η Μαριλίνα και ο Αντώνης, δημιουργοί της πρώτης κινητής μονάδας grooming στην Ελλάδα, μας μιλούν για την καθημερινότητα της δουλειάς τους και την μεγάλη αγάπη τους για τα ζώα. Και εμείς λίγο τους ζηλεύουμε…

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Οι δημιουργοί του Bubble Van συζητούν με το monopoli.gr για μια ιδέα που τρέχει με χίλια!

Περιγράψτε μας με λίγα λόγια το Bubble Van.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη κουνιστές ουρίτσες, χάδια και φιλιά. Το Bubble Van είναι ένα κινούμενο pet grooming salon με όλες τις απαραίτητες παροχές φροντίδας για τους καλύτερούς μας φίλους. Ερχόμαστε λοιπόν κάτω από το σπίτι σας και περιποιούμαστε το τετράποδο παιδί σας. Προσφέρουμε στους “γονείς” των κατοικίδιων ευκολία αφού γλιτώνουν τα δρομολόγια, το να λερωθεί το αυτοκίνητο τους με τρίχες και το κυριότερο εξοικονομούν χρόνο! Εξυπηρετούμε τις περισσότερες περιοχές της Αθήνας, εκτός από το κέντρο, λόγω δυσκολίας στο παρκάρισμα.

Πώς σας ήρθε η ιδέα να το δημιουργήσετε;
Είμαστε δύο αδέρφια που αγαπάμε τα ταξίδια και τα ζώα. Σε ένα ταξίδι μας στο Λονδίνο είδαμε αυτήν τη φοβερή ιδέα και εμπνευστήκαμε! Είμαστε νέοι, με πολλά όνειρα, ανήσυχο πνεύμα και ήδη γονείς 2 πανέμορφων τετράποδων παιδιών. Φανταστήκαμε τους εαυτούς μας να είναι πολύ χαρούμενοι δημιουργώντας μια τέτοια επιχειρηματική δράση και έτσι και έγινε. Δημιουργήσαμε το Bubble Van για να εξυπηρετήσουμε την ανάγκη όλων των “γονιών” που αναζητούν μια ομάδα φροντίδας και αγάπης για τα τετράποδα παιδάκια τους.

Ποια είναι η υπηρεσία που ζητoύν περισσότερο οι σκυλογονείς;
Ο κόσμος, γενικά, όσο περνάνε τα χρόνια τόσο μαθαίνει τις ανάγκες των σκύλων και συνήθως μας ζητάνε ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Τα σκυλάκια μας ζουν πια στο σπίτι και είναι μέλη της οικογένειας μας. Αυτό σημαίνει πως η προσωπική τους περιποίηση είναι τόσο σημαντική για την καλύτερη υγιεινή των ίδιων αλλά και για εμάς.

Ποια είναι τα θετικά & ποια τα αρνητικά μιας κινητής μονάδας grooming;
Η κινητή μονάδα έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία. Κάποια από αυτά είναι ότι η δουλειά σου κάθε μέρα είναι σε ένα καινούριο μέρος και μαθαίνεις την Αθήνα ξανά μέσα από τα μάτια ενός σκύλου. Επίσης είναι πολύ όμορφο να βλέπεις πως εξυπηρετείς τόσο τον κόσμο με αυτό που κάνεις, αφού τον γλιτώνεις απο την ταλαιπωρία του να πάει το σκυλάκι του κάπου αλλού. Είναι πολύ καλό και για το ίδιο το σκυλί, αφού είναι μόνο του στον χώρο αυτό και δεν στρεσάρεται με την παρουσία άλλων σκύλων. Αυτό βέβαια είναι και το αρνητικό για εμάς, εφόσον το όριο των σκύλων που μπορείς να καλλωπίσεις την ημέρα είναι πολύ μικρό και έτσι η αναμονή για τον κόσμο μπορεί να είναι μεγαλύτερη.

Πώς σας έχει υποδεχτεί ο κόσμος έως τώρα;
Ο κόσμος μας έχει υποδεχτεί με μεγάλη αγάπη και θαυμασμό μέχρι τώρα και αυτό θα έλεγα πως είναι και ένα από τα όμορφα κομμάτια της καθημερινότητάς μας. Υπάρχει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που έχει δυσκολία στην μεταφορά του σκύλου και είναι χαρά μας να τους εξυπηρετούμε και να τους γνωρίζουμε από κοντά.

Πολλά σκυλάκια δεν αγαπούν το μπάνιο, άρα σίγουρα θα έχετε συναντήσει “δύσκολους πελάτες”. Πώς το διαχειρίζεστε;
Σίγουρα υπάρχουν σκυλάκια που δεν θέλουν το μπάνιο, άλλα που φοβούνται, που είναι επιθετικά ή στρεσάρονται. Αυτά θέλουν απλά περισσότερη υπομονή και να προσπαθήσεις να τα χαλαρώσεις ώστε να ηρεμήσουν και να το δεχτούν. Κάποια σκυλάκια έχουν περάσει δύσκολα βιώματα και αυτό είναι κάτι που δεν διάγραφεται ποτέ. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τα βοηθήσεις να σε εμπιστευτούν.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι ανοίγουν συνεχώς νέοι χώροι περιποίησης σκύλων στην Αθήνα. Γιατί κατά τη γνώμη σας συμβαίνει αυτό;
Αυτό οφείλεται στο ότι ο κόσμος μαθαίνει όλο και περισσότερο τις ανάγκες των κατοικίδιων ζώων και ανταποκρίνεται σε αυτό. Είναι ένα πάρα πολύ καλό σημάδι για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των σκύλων και είναι πολύ καλό και για εμάς, γιατί όσο πιο πολλά είναι τα καταστήματα καλλωπισμού, τόσο πιο γνωστό γίνεται το επάγγελμα και η χρησιμότητα των groomers.

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για τη συνεργασία σας με τη φιλοζωϊκή ΖΕΗ;

Με την ΖΕΗ συνεργαζόμαστε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας. Θέλαμε πάρα πολύ να βοηθήσουμε κάπως και εμείς στο έργο που γίνεται για τα αδέσποτα σκυλάκια και έτσι σκεφτήκαμε αυτήν τη ζωοφιλική ένωση. Γνωρίσαμε και λατρέψαμε το έργο της, γιατί πραγματικά οι εθελοντές της κάνουν τόσο πολλά για αυτές τις ψυχές, που δύσκολα φαντάζεται κανείς. Γενικά συνεργαζόμαστε και με άλλες φιλοζωικές όπως π.χ. την Dogs’ Voice. Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη για βοήθεια, που ό,τι και να κάνεις ποτέ δεν αρκεί. Ενθαρρύνουμε όποιον μπορεί να γίνει εθελοντής και δεν θα χάσει. Η αγάπη που παίρνεις πίσω ξεπληρώνει όλο τον χρόνο που διαθέτεις!

Το Bubble Van λειτουργεί ήδη σχεδόν 2 χρόνια. Υπάρχει κάποιο αστείο ή ξεχωριστό περιστατικό που να σας έχει συμβεί;
Γενικά έχουν συμβεί πάρα πολλά. Αστεία, συγκινητικά, τα πάντα! Ένα πάρα πολύ αστείο είναι που έχουμε ένα σκυλάκι που τραγουδάει. Είναι ο ορισμός της φράσης “τραγουδάει στο μπάνιο”. Και έχουμε ζήσει σίγουρα πολλές συγκινητικές στιγμές με σκυλάκια που βρίσκονται σε αμαξίδιο ή που είναι πολύ μεγάλα σε ηλικία και αφήνονται στα χέρια μας να τα κάνουμε μπάνιο με τόση αγάπη…

Πώς φαντάζεστε το μέλλον του Bubble Van; Για παράδειγμα, σκέφτεστε να προσθέσετε κάποια νέα υπηρεσία, να ταξιδέψετε εντός Ελλάδας ή να δημιουργήσετε “στόλο” από Bubble Vans;
Γενικά υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια για το μέλλον που περιλλαμβάνουν όλα όσα είπατε και πολλά ακόμα! Νέες υπηρεσίες, νέες ιδέες. Λέω όμως να σας τα αφήσουμε για έκπληξη…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δείτε την ευχαριστημένη τετράποδη πελατεία του Bubble Van σε facebook & instagram. Διαβάστε πώς να κλείσετε ραντεβού καλλωπισμού για το σκυλάκι σας και άλλα πολλά στην ιστοσελίδα του Bubble Van.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b