MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Έλα να με βρεις, του Andre Aciman

Η συνέχεια του best seller “Να με φωνάζεις με τ’ Όνομά σου” είναι το ιδανικό αγαπησιάρικο δώρο!

author-image Γιάννης Χατζημανώλης

Το «Έλα να με Βρεις» διαθέτει αναμφισβήτητα μία φωτεινότητα. Είναι ένα ανάγνωσμα που μας ψιθυρίζει ότι μέσα στο σκοτεινό τούνελ της ζωής τα ηλιόλουστα διαλείμματα μπορεί να είναι μεγαλύτερα από όσο ελπίζουμε.

Δύο χρόνια πριν, το «Να με φωνάζεις με τ’ Όνομά σου» μας συνεπήρε με συναισθήματα, μας πλημμύρισε με τρυφερότητα, μας βούτηξε σε ένα πέλαγος ερωτικής ενηλικίωσης. Η  σεξουαλική αφύπνιση του Έλιο με καταλύτη τον κατά 7 χρόνια μεγαλύτερο του Όλιβερ και φόντο τις χιλιάδες καλοκαιρινές αποχρώσεις της ιταλικής επαρχίας, μεταφέρθηκε εξίσου εκλεπτυσμένα στον κινηματογράφο με το ομώνυμο φιλμ του Λούκα Γκουαντανίνο. Με τον grandmaster των υπόγειων πόθων και των κρυφών βλεμμάτων, Τζέιμς Άιβορι στο διασκευασμένο σενάριο, το αισθηματικό αυτό δράμα έφτασε μέχρι το κατώφλι των Όσκαρ, αποσπώντας 4 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας.

Ερχόμενοι στο σίκουελ αυτού του ευαίσθητου ειδυλλίου, διαπιστώνουμε ότι το «Έλα να με Βρεις» είναι ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι ενδοσκόπησης, αναπόλησης και αναθεώρησης πολλών δεδομένων. Το αναπόφευκτο του έρωτα, το εφήμερο του βίου, η ορμή της νιότης, ο συμβιβασμός της μέσης ηλικίας, το μεγαλείο της αγάπης. Είναι μία μελαγχολική σονάτα για όσους βλέπουν ότι ο χρόνος είναι αδυσώπητος και αντιλαμβάνονται ότι στα πιο σημαντικά ραντεβού της ζωής έχουν πάει αργοπορημένοι.

Τρεις διαφορετικές ιστορίες με τους ίδιους πρωταγωνιστές του πρώτου βιβλίου, έστω κι αν δεν μας αποκαλύπτονται αμέσως. Ο Aciman πρέπει να κάνει το σχόλιό του πάνω στο φευγαλέο της ζήσης και στο αιώνιο της αγάπης, γι’ αυτό και πλαισιώνει την ιστορία με σημαντικούς δευτεραγωνιστές που εναλλάσσονται σε πρώτους και δεύτερους ρόλους. Η ουσία όμως εξακολουθεί να ανήκει στον Έλιο και τον Όλιβερ. Δύο ήρωες που πλέον συναντώνται μόνο μέσα στις αναμνήσεις και στα όνειρά τους, αδυνατώντας να υπερνικήσουν την τεράστια απόσταση που τους χωρίζει. Κι ενώ προσπαθούν να παραμείνουν πιστοί στην υποχρέωσή τους να ξανασμίξουν είμαστε σίγουροι ότι από κάπου μακριά φτάνει στα αυτιά μας το “Il Mondo” με τη νοσταλγική φωνή του Jimmy Fontana…

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b