MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette, Marie Fredriksson

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια των Roxette, Marie Fredriksson, σε ηλικία 61 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Monopoli Team

«Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους και αγαπημένους μας καλλιτέχνες έχει φύγει από τη ζωή. Η Marie Fredriksson πέθανε το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου προδωμένη από την ασθένειά της», δήλωσε η οικογένεια της για το αιφνίδιο γεγονός του θανάτου της.

Πριν από αρκετά χρόνια, το 2002, η Marie Fredriksson είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, μετά από ξαφνική λιποθυμία στο σπίτι της. Οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει πως είχε μόλις 20% πιθανότητες να επιβιώσει, ωστόσο κατάφερε να αναρρώσει έπειτα από μακρά και επίπονη θεραπεία.

Σήμερα, η δημοφιλής τραγουδίαστρια των Roxette, αφήνει πίσω της, τον σύζυγό της Mikael Bolyos, την 26χρονη κόρη της, Inez Josefin και τον 23χρονο γιό της, Oscar.

Οι Roxette ήταν ένα συγκρότημα που σφράγισε μουσικά τη δεκαετία του 1990 και είχε πολλούς φαν και στην Ελλάδα. Μάλιστα αποτελεί το δεύτερο πιο επιτυχημένο σουηδικό μουσικό καλλιτεχνικό σχήμα μετά τους ABBA. Η μπάντα σταμάτησε τις ζωντανές εμφανίσεις για μερικά χρόνια το 2001, ωστόσο η Fredriksson συνδέθηκε ξανά με τον Per Gessle και έπαιξαν το 2010 στο γαμήλιο πάρτι της πριγκίπισσας Victoria και στην αντίστοιχη εκδήλωση της πριγκίπισσας Madeleine το 2013.

Η Marie αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μουσική το 2016, όταν οι γιατροί της είπαν πως δεν θα ήταν σε θέση να ταξιδέψει εκ νέου για συναυλίες.

Στην αυτοβιογραφία της, το 2015, φαινόταν πως είχε συμβιβαστεί με την κατάσταση της ασθένειάς της, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «τελικά, αισθάνομαι συμφιλιωμένη με τις ακτινοβολίες. Έχω χάσει πολλά χρόνια εξαιτίας της νόσου και αυτό είναι θλιβερό για την ηλικία μου. Όμως είμαι ευγνώμων που μπορώ ακόμα να τραγουδάω…».

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b